Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Τα αλκοολούχα ποτά που δεν περιέχουν ζάχαρη ή υδατάνθρακες

Τα αλκοολούχα ποτά που δεν περιέχουν ζάχαρη ή υδατάνθρακες

Προσπαθείτε να χάσετε τα περιττά κιλά και ως εκ τούτου απέχετε πιστά από την παραμικρή κατανάλωση κρασιού, μπύρας και κοκτέιλ;

Καλά κάνετε, αλλά επειδή κάνετε δίαιτα δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε κάποιο αλκοολούχο ποτό (πάντα με μέτρο φυσικά).

Δείτε τα ποτά που δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη ή υδατάνθρακες:

Τζιν

Παρασκευάζεται από σιτηρά και αρωματίζεται με καρπούς αρκεύθου. Κατά κανόνα έχει 35% περιεκτικότητα αλκοόλ, οπότε ανήκει στα “σκληρά” οινοπνευματώδη ποτά. Μερικοί τύποι τζιν παρασκευάζονται επίσης με βότανα εσπεριδοειδών όπως λεμόνι, πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ. Το σκέτο τζιν δεν περιέχει ζάχαρη ή υδατάνθρακες. Προσέχετε όμως, επειδή τα κοκτέιλ με τζιν περιέχουν συνήθως αρκετή ζάχαρη που προέρχεται από τα υπόλοιπα ποτά τα οποία ανακατεύονται στο ποτήρι.

Ρούμι

Το ρούμι είναι απαλλαγμένο από ζάχαρη ή υδατάνθρακες. Συνήθως παρασκευάζεται από ζαχαροκάλαμο ή μελάσα, και έχει διαφορετικές ποικιλίες: λευκό ρούμι, πορτοκαλί ρούμι, σκούρο ρούμι και ρούμι με καρυκεύματα. Συνήθως, όσο πιο σκούρο είναι το ρούμι, τόσο παλαιότερο είναι. Το ρούμι μπορεί να περάσει χρόνια παλαίωσης μέσα σε δρύινα βαρέλια. Στις ποικιλίες που είναι αρωματισμένες μπορεί να έχει προστεθεί ζάχαρη, οπότε φροντίστε να μείνετε μακριά από αυτές. Κατά μέσο όρο το ρούμι έχει περιεκτικότητα 35% σε αλκοόλ.

Βότκα

Η βότκα παρασκευάζεται κατά βάση από σπόρους, όπως η σίκαλη, το σιτάρι ή οι πατάτες, και τυπικά έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλη από 35% έως 50%. Είναι ένα από τα πιο “σκληρά” οινοπνευματώδη ποτά και πρέπει πάντα να καταναλώνεται με μεγάλη προσοχή. Φροντίστε να επιλέγετε μόνο καθαρή βότκα. Οι αρωματισμένες βότκες συχνά έχουν προσθήκη ζάχαρης, όπως φυσικά και τα κοκτέιλ με βάση την βότκα.

Ουίσκι

Ανήκει και αυτό στην κατηγορία των “σκληρών” οινοπνευματωδών ποτών, με περιεκτικότητα αλκοόλ που φτάνει περίπου το 40%. Το ουίσκι παρασκευάζεται από τη ζύμωση πολτού σιτηρών, συνήθως από κριθάρι, σίκαλη, σιτάρι ή καλαμπόκι. Κανένας τύπος ουίσκι δεν περιέχει ζάχαρη ή υδατάνθρακες.

Πηγή: onmed.gr