Τα μπαχαρικά που πρέπει να καταναλώνετε για να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας

Τα μπαχαρικά που πρέπει να καταναλώνετε για να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας

Εάν επιλέξετε με σύνεση, ποια μπαχαρικά πρέπει να προσθέτετε στα φαγητά σας θα ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας και θα βοηθήσετε το σώμα σας να κάψει περισσότερο λίπος.

Δείτε ποια αποτελούν μια καλή επιλογή για τη διατήρηση μιας όμορφης σιλουέτας, δίνοντας παράλληλα μια εκλεκτή γεύση στα πιάτα σας.

Τζίντζερ

Υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, το τζίντζερ προσφέρει μεγάλα οφέλη για την υγεία. Οι διατροφολόγοι μάλιστα αναφέρουν ότι η πιπερόριζα μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό σας κατά περίπου 20% για τρεις ώρες! Αυτό κυρίως λόγω των δύο ενώσεων που περιέχει και που ονομάζονται gingerols και σογκαόλες, τα οποία είναι γνωστό ότι ενισχύουν τον μεταβολισμό.

Κανέλλα

Η κανέλα είναι ένα από εκείνα τα μπαχαρικά του πλανήτη που κάνει κάθε συνταγή εκτός από νόστιμη και υγιεινή. Αυξάνει το μεταβολισμό σας, βοηθά στην πέψη, και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Πιπέρι καγιέν

Το πικάντικο πιπέρι καγιέν είναι γνωστό ότι ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος και ενισχύει τον μεταβολισμό. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι η περιεκτικότητα του σε καψαϊκίνη βοηθά στην απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο. Βεβαιωθείτε μόνο ότι μπορείτε να διαχειριστείτε τη θερμότητα.

Κουρκούμη

Η κουρκούμη είναι ένα μπαχαρικό που περιέχει κουρκουμίνη, ένα δραστικό συστατικό με αντιφλεγμονώδη οφέλη και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Σε μια μελέτη σε ζώα που διεξήχθησαν στο Πανεπιστήμιο Tufts, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κουρκουμίνη που βρέθηκε στη κουρκούμη φαίνεται να «μειώνει την αύξηση του σωματικού βάρους σε ποντίκια και καταστέλλει την ανάπτυξη του λιπώδης ιστού.» Επαρκείς μελέτες δεν έχουν διεξαχθεί ακόμη σε ανθρώπους, αν και οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ ενθαρρυντικά!

 

 

 

 

Πηγή: baby.gr