Τρίτη , 3 Οκτώβριος 2023
Τα χάπια της... γνώσης

Τα χάπια της… γνώσης

«Στο μέλλον θα είμαστε σε θέση να καταπίνουμε πληροφορίες» λέει ο Νίκολας Νεγκροπόντε

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα είμαστε σε θέση να καταπίνουμε πληροφορίες», δήλωσε ο ιδρυτής του Media Laboratory του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και «γκουρού» της ψηφιακής εποχής Νίκολας Νεγκροπόντε, σε πρόσφατη ομιλία του στο συνέδριο TED που διεξήχθη στο Βανκούβερ του Καναδά.

Ο άνθρωπος που προέβλεψε το τέλος εποχής για το ποντίκι του ηλεκτρονικού υπολογιστή, τα ψηφιακά βιβλία και τις εφημερίδες και σχεδίασε τον πρόδρομο του google street view εκτιμά ότι σε 30 χρόνια τα χάπια πληροφοριών θα είναι πραγματικότητα.

«Θα καταπίνουμε ένα χάπι και θα μαθαίνουμε αγγλικά. Θα καταπίνουμε ένα χάπι και θα μαθαίνουμε Shakespeare. Και ο τρόπος θα είναι μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Επομένως, από τη στιγμή που η πληροφορία θα είναι στο χάπι και στην κυκλοφορία του αίματος, βασικά θα βρίσκει δίοδο και θα περνά στον εγκέφαλο και τα διαφορετικά κομμάτια θα εναποτίθενται στις κατάλληλες περιοχές του εγκεφάλου.»

Ο διακεκριμένος επιστήμονας με ρίζες από την Σπάρτη και την Χίο έως την Σύρο και τα Κύθηρα, δεν είναι ο μόνος που πιστεύει ότι αυτό δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά μπορεί να καταστεί εφικτό στα επόμενα τριάντα χρόνια.

Όπως μάλιστα δήλωσε, όταν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι τελείως λανθασμένη μια πρόβλεψή του, τότε είναι που υπάρχουν πιθανότητες αυτή να βγει αληθινή.

Πηγή: vita.gr