Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Τα δάχτυλα της παλάμης και η γονιμότητα των ανδρών

Τα δάχτυλα της παλάμης και η γονιμότητα των ανδρών

Πες μου πόσο μακρύ είναι το δάχτυλό σου… για να καταλάβω!

«Κρύα χέρια, ζεστή καρδιά» λέει το ρητό, ενώ σύμφωνα με ένα άλλο τα μακριά δάχτυλα σχετίζονται με τα… «μεγάλα προσόντα».

Ερευνητές από τη Νότια Κορέα υποστηρίζουν ότι τα δάχτυλα του δεξιού χεριού στους άντρες δείχνει πόσο μεγάλοι είναι οι όρχεις τους!

Για την ακρίβεια, λένε ότι το μήκος του παράμεσου και του δείκτη λειτουργεί ως… δείκτης για το μέγεθος της «ευαίσθητης» περιοχής τους.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ακόμη, ότι η αναλογία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πρόβλεψη του μεγέθους των όρχεων σε κάθε αρσενικό.

Η μελέτη –όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail- διεξήχθη από μια ομάδα ερευνητών στο τμήμα Ουρολογίας του πανεπιστημίου Gachon και του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Σεούλ.

Τα συμπεράσματα της έρευνας έδειξαν, ότι οι ενήλικες άντρες που έχουν πιο μακρύ παράμεσο απ’ ό,τι δείκτη στη δεξιά τους παλάμη, έχουν μεγαλύτερους όρχεις.

Αντίθετα, οι άντρες με πιο μακρύ δείκτη σε σχέση με τον παράμεσο έχουν μικρότερους όρχεις.

Κατά το παρελθόν, προηγούμενες μελέτες είχαν προτείνει επίσης ότι η σχέση ανάμεσα στο δεύτερο και το τέταρτο δάχτυλο της παλάμης των ανδρών έχει κάποια σχέση με το αναπαραγωγικό τους σύστημα.

Είχαν βασιστεί στο εύρημα, ότι το γονίδιο Hox –το οποίο συμμετέχει στη διαμόρφωση του σωματότυπου του ατόμου- ελέγχει την ανάπτυξη των δακτύλων και των γεννητικών οργάνων κατά την εμβρυϊκή φάση.

Επίσης, προηγούμενη έρευνα ανέφερε ότι το μέγεθος των όρχεων ενός άντρα σχετίζεται με την ποσότητα σπέρματος που παράγει.

Στην έρευνα συμμετείχαν 172 Κορεάτες, ηλικίας από 20 έως 69 ετών, οι οποίοι είχαν νοσηλευτεί στην ουρολογική κλινική.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση