Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Τα μαγικά που κάνει το ακτινίδιο για την επιδερμίδα σας

Τα μαγικά που κάνει το ακτινίδιο για την επιδερμίδα σας

Εκτός από τα διάφορα καλλυντικά προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας, είναι γνωστό ότι μεγάλη βοήθεια σε αυτό τον τομέα μπορείτε να βρείτε και μέσω της διατροφής σας.

Και αν επιθυμείτε να έχετε επιδερμίδα λεία και λαμπερή, τότε σίγουρα πρέπει να βάλετε το ακτινίδιο στην διατροφή σας.

Δείτε για ποιους λόγους:

Το ακτινίδιο αναζωογονεί το δέρμα

Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες που είναι φιλικές προς την επιδερμίδα όπως οι βιταμίνες A, C και Ε. Περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία αν παρατηρήσετε θα δείτε ότι περιέχονται και στις περισσότερες κρέμες προσώπου. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι τρεις αντιοξειδωτικές βιταμίνες καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος από την οξύδωση.

Το ακτινίδιο μειώνει τα σημάδια της γήρανσης

Μία ακόμα θετική επίδραση των αντιοξειδωτικών είναι ότι επιταχύνουν την κυτταρική αναγέννηση. Έτσι, η τακτική κατανάλωση ακτινιδίου μπορεί να καθυστερήσει τα σημάδια φθοράς και γήρανσης της επιδερμίδας, όπως οι κηλίδες, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες.

Το ακτινίδιο αποτοξινώνει τον οργανισμό

Το ακτινίδιο είναι επίσης μια πλούσια πηγή διαιτητικών ινών, που βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών από το παχύ έντερο και την αποτοξίνωση του σώματος με αποτέλεσμα ένα πιο υγιές και καθαρό δέρμα.

Το ακτινίδιο καταπολεμάει την ακμή

Ο πολτός του ακτινιδίου περιέχει φυσικό άλφα-υδροξύ. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, έχει αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες και θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε και να απομακρύνετε τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις.

 

Πηγή: onmed.gr

Αφήστε μια απάντηση