Τρίτη , 23 Ιούλιος 2024
Τέσσερις παράδοξοι παράγοντες που καταστρέφουν τη στύση

Τέσσερις παράδοξοι παράγοντες που καταστρέφουν τη στύση

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, οι επιδόσεις των ανδρών στο κρεβάτι μπορεί να είναι εξαιρετικά απογοητευτικές λόγω μιας… απόδειξης ή μιας τούρτας!

Η καλή στύση απαιτεί καλή κυκλοφορία του αίματος σε κάθε σημείο του σώματος. Οτιδήποτε καταπονεί λοιπόν την καρδιά, κοστίζει και σεξουαλικά στον άνδρα. Ένας ακόμη βασικός παράγοντας στη διαδικασία της ερωτικής διέγερσης είναι τα επίπεδα της τεστοστερόνης και αρκετοί είναι οι παράγοντες που αναστέλλουν την παραγωγή της ορμόνης.

Δείτε τι μπορεί να επηρεάσει τις σεξουαλικές επιδόσεις του άνδρα χωρίς καν να το καταλαβαίνει.

1. Αποδείξεις: Το χαρτί και το μελάνι που χρησιμοποιείται στις περισσότερες αλυσίδες καταστημάτων περιέχει μεγάλες ποσότητες δισφαινόλης Α, μια ουσία ευρύτερα γνωστή ως BPA. Η έκθεση στο BPA έχει σαν αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγή οιστρογόνων, κάτι που συμβάλλει σημαντικά στη στυτική δυσλειτουργία.

2. Επιδόρπιο: Οι μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, είτε από τα γλυκά είτε από τα αναψυκτικά, αυξάνουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, με αποτέλεσμα να απελευθερώνεται περισσότερη ινσουλίνη. Η ινσουλίνη εμποδίζει την απελευθέρωση της τεστοστερόνης κι έτσι είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί η στύση.

3. Λίγος ύπνος: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο διαπίστωσαν ότι λίγες ημέρες με λίγο ύπνο – 5 ή και λιγότερες ώρες – είναι αρκετές για να παρουσιάσουν πτώση κατά 10% τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

4. Σκοτάδι: Ο οργανισμός μας χρειάζεται τον ήλιο για να παράγει με φυσικό τρόπο τη βιταμίνη D. Όταν τα επίπεδα της βιταμίνης στον οργανισμό είναι πολύ χαμηλά, επιβραδύνει η διαδικασία παραγωγής της τεστοστερόνης.

 


Πηγή: onmed.gr