Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Τι είναι το νεύρωμα Μόρτον που πλήττει τα γυναικεία πόδια

Τι είναι το νεύρωμα Μόρτον που πλήττει τα γυναικεία πόδια

Όλο και περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της επίπονης πάθησης. Τι είναι το νεύρωμα Μόρτον και πώς εκδηλώνεται;

Το νεύρωμα Μόρτον έχει σχεδόν ταυτιστεί με τις γυναίκες παρά με τους άνδρες, δεδομένου ότι συνδέεται άμεσα με τα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Μπορεί επίσης να προκληθεί από τα κακής ποιότητας παπούτσια που δεν εφαρμόζουν καλά στο πόδι. Εκτιμάται ότι οι γυναίκες διατρέχουν έως και κατά δέκα φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν νεύρωμα Μόρτον σε σύγκριση με τους άνδρες.

Το νεύρωμα Μόρτον είναι μια πάθηση που πλήττει ένα νεύρο που βρίσκεται ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών. Γύρω από το νεύρο αναπτύσσεται ινώδης ιστός προκαλώντας συμπίεση και κατ’ επέκταση εκδηλώνεται πόνος.
Το νεύρωμα Μόρτον αντιμετωπίζεται με ενέσεις κορτικοστεροειδών ή με χειρουργική επέμβαση.Άτομα που εμφανίζουν το νεύρωμα περιγράφουν την ενόχληση σαν να υπάρχει ένα μικρό χαλίκι μέσα στο παπούτσι τους, σαν να έχει διπλώσει η κάλτσα τους ή σαν να περπατούν επάνω σε λεπίδες. Σύνηθες είναι επίσης ο πάσχων να αισθάνεται μούδιασμα στα δάχτυλα.

Πηγή: onmed.gr