Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Το πιο γρήγορο τεστ προσωπικότητας: Πώς σταυρώνετε τα χέρια σας;

Το πιο γρήγορο τεστ προσωπικότητας: Πώς σταυρώνετε τα χέρια σας;

Καθίστε αναπαυτικά σε μια καρέκλα μπροστά σε ένα τραπέζι ή ένα γραφείο και χαλαρώστε.

Ακουμπήστε τα χέρια σας στην επιφάνεια που βρίσκεται μπροστά σας και, χωρίς να το πολυσκεφτείτε, πλέξτε τα δάχτυλα των δύο χεριών σας μεταξύ τους.

Μετά κοιτάξτε τους αντίχειρες των χεριών σας. Ποιος βρίσκεται από πάνω, ο δεξιός ή ο αριστερός;

Στους άντρες είναι πιο πιθανό να βρίσκεται από πάνω ο αριστερός αντίχειρας, ενώ στις γυναίκες ο δεξιός.

Όσο παράξενο κι αν σας ακούγεται, τα χέρια μας μπορούν να υποδείξουν το λεγόμενο «φύλο του εγκεφάλου» μας (brain sex), δηλαδή πώς ο εγκέφαλός μας αντανακλά το ίδιο το φύλο μας.

Ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του ιδιαίτερες δεξιότητες και τα δικά του ενδιαφέρονται, όμως, σε γενικές γραμμές, ορισμένα γνωρίσματα θεωρούνται κατά βάση «ανδρικά» ενώ άλλα «γυναικεία». Για παράδειγμα, οι άνδρες ενδιαφέρονται συχνότερα για τα αθλητικά και τα αυτοκίνητα, ενώ οι γυναίκες φημίζονται για την ενσυναίσθηση (συναισθηματική ταύτιση) που επιδεικνύουν προς τους ανθρώπους γύρω τους.

Εάν βρίσκεται από πάνω ο δεξιός αντίχειρας, αυτό σημαίνει ότι «επικρατεί» το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου. Αρκετοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως όταν υπερισχύει το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, εμφανίζονται γνωρίσματα «γυναικεία» όπως η ευφράδεια λόγου και ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση.

Αντιθέτως, εάν βρίσκεται από πάνω ο αριστερός αντίχειρας, αυτό σημαίνει ότι «επικρατεί» το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου και εμφανίζονται γνωρίσματα «ανδρικά», όπως η αποτελεσματικότερη επεξεργασία οπτικών ερεθισμάτων και ο καλύτερος προσανατολισμός στο χώρο.

 

 

Πηγή: onmed.gr