Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024
Pfizer: Αισιόδοξα μηνύματα από τις πρώτες μελέτες για τη θεραπεία του κορονοϊού

Ξεκινούν πάλι οι κλινικές δοκιμές υδροξυχλωροκίνης μετά από το δημοσίευμα «βόμβα» του Guardian

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα την επανέναρξη των κλινικών δοκιμών υδροξυχλωροκίνης κατά του κορονοϊού, εννέα ημέρες μετά την αναστολή των δοκιμών αυτών, σε συνέχεια μιας μελέτης στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό The Lancet σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μετά την ανάλυση των «διαθέσιμων δεδομένων για τη θνησιμότητα», τα μέλη της Επιτροπής Ασφάλειας και Παρακολούθησης έκριναν «ότι δεν υπάρχει λόγος τροποποίησης του πρωτοκόλλου» των κλινικών δοκιμών, ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ , Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, σε μια διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Guardian: ΠΟΥ και κράτη άλλαξαν πολιτική για τον κορονοϊό από ύποπτα στοιχεία μικρής εταιρείας

Δημοσίευμα του Guardian αναφέρει πως πολλά κράτη και ο ΠΟΥ παρασύρθηκαν στις αποφάσεις τους για τον κορονοϊό από τα στοιχεία μίας μικρής και αμφιλεγόμενης εταιρείας στατιστικής.

«Κυβερνήσεις και ΠΟΥ άλλαξαν την πολιτική για τον κορονοϊό με βάση ύποπτα δεδομένα μικρής εταιρείας των ΗΠΑ», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

Σύμφωνα με την έρευνα του Guardian η εταιρεία Surgisphere παρείχε στοιχεία για τον κορονοϊό σε πολλές μελέτες, δίχως να έχει εξηγήσεις για τα δεδομένο ή για τον τρόπο που ακολούθησε.

Μάλιστα, υπάλληλοι της εταιρείας φέρεται να είναι ένας συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και ένα μοντέλο με περιεχόμενο που απευθύνεται σε ενήλικες.

Αυτά τα στοιχεία είχαν προκαλέσει την αλλαγή σε υγειονομικά πρωτόκολλα χωρών της Λατινικής Αμερικής. Επίσης τα αποτελέσματα των ερευνών της συγκεκριμένης εταιρείας επηρέασαν τις αποφάσεις του ΠΟΥ και ερευνητικών κέντρων για τη διακοπή των μελετών για την υδροξυχλωροκίνη.

Ενδεικτικό είναι πως το «The Lancet» και το «New England Journal of Medicine», δύο από τα κορυφαία ιατρικά περιοδικά είχαν μελέτες οι οποίες βασίστηκαν στην Surgishere.


Πηγή