Το εκμέκ καταΐφι είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά, που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια και το σπίτι της γιαγιάς. Αυτό το ανατολίτικο, …
Διαβάστε περισσότερα »Βήμα βήμα η συνταγή για τα πιο αφράτα κεφτεδάκια που έχετε φάει ποτέ | GASTRONOMIE
Κεφτεδάκια.Φαγητό συνδεδεμένο με το ελληνικό καλοκαίρι, οπότε τι καλύτερο από το να δούμε μια συνταγή-εγγύηση για τους πιο αφράτους κεφτέδες που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Τα …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για παραδοσιακή αλευρόπιτα -Οπως τη φτιάχνουν στην Ηπειρο, γίνεται στο πι και φι | GASTRONOMIE
Η αλευρόπιτα είναι μια παραδοσιακή πίτα από την περιοχή του Ζαγορίου. Μια συνταγή για ένα χυλό που ψήνεται στο φούρνο, γίνεται στο πι και φι …
Διαβάστε περισσότερα »Τα ελληνικά εστιατόρια που βραβεύτηκαν με αστέρια Michelin | GASTRONOMIE
Ανακοινώθηκε χθες από την Michelin ο Οδηγός Michelin Main Cities of Europe 2020 που την φετινή χρονιά καλύπτει 39 πόλεις, μεταξύ των οποίων και η …
Διαβάστε περισσότερα »H Ελένη Μενεγάκη έδωσε τη συνταγή για την εύκολη σοκολατόπιτα που φτιάχνει | GASTRONOMIE
Η Ελένη Μενεγάκη το μεσημέρι της Παρασκευής μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε λαχταριστή σοκολατόπιτα με αφορμή την Γιορτή του Πατέρα. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στον αέρα …
Διαβάστε περισσότερα »Αυτό το παγωτό μπανάνα γίνεται σε χρόνο ρεκόρ -Σούπερ υγιεινή συνταγή, με μόλις 4 υλικά | GASTRONOMIE
Το καλοκαίρι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα μπολ γεμάτο παγωτό! Δροσερό και γευστικό, απόλαυση για τον ουρανίσκο μας. Στο σπίτι, στην παραλία, με πολλές, …
Διαβάστε περισσότερα »Ντομάτες με αυγά -Η πιο κλασική συνταγή της γιαγιάς και το μυστικό της | GASTRONOMIE
Υπάρχουν κάποια φαγητά που είναι ταυτισμένα με το καλοκαίρι. Ενα από αυτά, αδιαμφισβήτητα, οι ντομάτες με αυγά. Η κλασική συνταγή της γιαγιάς λοιπόν… Αγαπημένο και …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο -Το μαρινάρισμα που θα κάνει τη διαφορά | GASTRONOMIE
Αν υπήρχαν τίτλοι ευγενείας για τις μαρμελάδες, αυτή η συνταγή σίγουρα θα έπρεπε να ανακηρυχθεί ο βασιλιάς. Το βερίκοκο προσφέρει ακαταμάχητο άρωμα και γεύση και …
Διαβάστε περισσότερα »Το κόλπο για ανεπανάληπτες τηγανιτές πατάτες -Η συνταγή των Βέλγων | GASTRONOMIE
Ολοι, ακόμη και αυτοί που δεν μπαίνουν στην κουζίνα ούτε για… αυγό, πατάτες τηγανιτές έχουν κάνει. Δεν θέλει και ιδιαίτερη δεξιότητα άλλωστε… Οι Βέλγοι πάντως …
Διαβάστε περισσότερα »Φριτάτα με μανιτάρια: Αυτή η ιταλική ομελέτα είναι σούπερ αφράτη και ελαφριά, ό,τι πρέπει για καλοκαίρι | GASTRONOMIE
Μπορεί στην Ελλάδα να ορκιζόμαστε σε μια ομελέτα γεμάτη καλοκαιρινά λαχανικά, στην γειτονική Ιταλία όμως, μια άλλη εκδοχή έρχεται να δώσει τη δική της απάντηση. …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για Ιμάμ Μπαϊλντί -Η παραδοσιακή εκδοχή που έφτιαχνε η γιαγιά του Πάνου Ιωαννίδη [βίντεο] | GASTRONOMIE
Πρόκειται για μια από τις πιο παραδοσιακές καλοκαιρινές συνταγές της ελληνικής κουζίνας. Κι εμείς εμπιστευτήκαμε ένα σεφ για εγγυημένη επιτυχία. Το Ιμάμ μπαϊλντί βασίζεται στα …
Διαβάστε περισσότερα »Cheesecake με σύκα και ανθότυρο από τον Στέλιο Παρλιάρο: Θα λατρέψεις την ελληνική εκδοχή του κλασικού γλυκού | GASTRONOMIE
Το καλοκαίρι θέλουμε να τρώμε πιο υγιεινά και ελαφριά, κυρίως λόγω της ζέστης. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην κάνουμε μια μικρή αμαρτία και να φάμε …
Διαβάστε περισσότερα »Μπισκοτογλυκό με κρέμα λεμονιού και ζελέ φράουλα από τον Βασίλη Καλλίδη – Πεντανόστιμο που λιώνει στο στόμα! | GASTRONOMIE
Ο Βασίλης Καλλίδης επέλεξε να φτιάξει ένα ωραίο γλυκό στην εκπομπή «Το πρωινό» και ετοίμασε μπισκοτογλυκό με κρέμα λεμονιού και ζελέ φράουλας! Απλό, γρήγορο, ελαφρύ, …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για σαλάτα με καρπούζι και φέτα -Το πιάτο που αποθεώνουν τα ξένα ΜΜΕ | GASTRONOMIE
Όταν δύο από τα πιο δημοφιλή υλικά του καλοκαιριού συνυπάρχουν σε μια συνταγή, τότε το πιάτο γίνεται διάσημο στην οικουμένη. Ο συνδυασμός του καρπουζιού με …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για μουσακά στο πήλινο -Χωρίς μπεσαμέλ, με ανεπανάληπτη επικάλυψη λιωμένου τυριού | GASTRONOMIE
Μια συνταγή που έχει όλα τα συστατικά του κλασικού μουσακά, με μια και μοναδική διαφορά. Σκεπάζουμε τον κιμά και τις μελιτζάνες με μπόλικο τυρί. Η …
Διαβάστε περισσότερα »