Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Η Coral Gutierrez θέλει ν’ απαρνηθείς τις Κυκλάδες για τα Κανάρια νησιά

Και μόλις δεις το προφίλ της στο Instagram, θα το κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ποιος μπορεί ν’ απαρνηθεί τις Κυκλάδες το καλοκαίρι; Λίγες ώρες από τον Πειραιά, πανέμορφες παραλίες, μπαράκια που σφύζουν από ζωή, ταβερνάκια με φρέσκο ψαράκι και τσίπουρο. Άχαστος συνδυασμός που έτσι και του γυρίσεις την πλάτη, αισθάνεσαι λες και δεν έζησες καλοκαίρι. Ωστόσο, αν ανοίξουμε τα μάτια μας στο κάτι διαφορετικό και στην περιπέτεια, τότε υπάρχει εναλλακτική που δύσκολα θα της ρίξεις άκυρο.

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CORAL GUTIÉRREZ (@coralg9)

 

Όπως για παράδειγμα στα Κανάρια Νησιά. Πρόκειται για μία σειρά νησιών με έκταση 7.446,95 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 2.082.655 κατοίκους που βρίσκεται βορειοδυτικά της Αφρικής στον Ατλαντικό ωκεανό και μόλις 350 περίπου μίλια έναντι και δυτικά των ακτών του Μαρόκου. Αποτελεί αυτόνομη διοικητική περιοχή της Ισπανίας και ορίζεται από τις επαρχίες Λας Πάλμας και Σάντα Κρουθ Ντε Τενερίφε.

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CORAL GUTIÉRREZ (@coralg9)

 

Περιλαμβάνει επτά κύρια νησιά: τη Μεγάλη Κανάρια ή Γκραν Κανάρια, τη Φουερτεβεντούρα, τη Λανθαρότε, την Τενερίφη, τη Λα Πάλμα, την Γκομέρα, το Ελ Ιέρρο και πολλά άλλα μικρότερα. Τα νησιά αυτά αν και φαίνεται ιστορικά να ήταν γνωστά στους αρχαίους Έλληνες, φέρονται να κατοικήθηκαν από τους Καρθαγένιους (Φοίνικες). Την ονομασία Κανάρια φαίνεται να την έδωσε ο ιστορικός Πλίνιος από τους άγριους σκύλους (λατινικά «canes») που ζούσαν σε αυτά. Κατά μια πιο πιθανή ετυμολογία το όνομα προέρχεται απο τις φώκιες που ζούσαν εκεί, canes marinus ή αλλιώς θαλάσσια σκυλιά.

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CORAL GUTIÉRREZ (@coralg9)

 

Σε αυτό το μέρος γεννήθηκε και μεγάλωσε η Coral Gutierrez. Η εντυπωσιακή μελαχρινή καλλονή που δεν μπορεί να σκεφτεί καλοκαίρι χωρίς να το απολαύσει στη μαμά-πατρίδα της. Το προφίλ της στο Instagram το ακολουθούν 44.600 χρήστες και κάθε της post είναι ένα κάλεσμα ώστε να επισκεφτούμε τα μέρη της. Αν το φετινό καλοκαίρι βαρέθηκες τα ίδια, τότε γνωρίζεις για το μέρος που πρέπει να κλείσεις εισιτήρια.

 




Πηγή