Κυριακή , 11 Οκτώβριος 2026

Έλη Δρίβα: Ποια είναι η ηθοποιός του «Ριφιφί» που σπάει τα στερεότυπα -Η ζωή σε αναπηρικό αμαξίδιο

Η Έλη Δρίβα είναι η ηθοποιός που υποδύεται τη Χριστίνα Γιαννακοπούλου στο «Ριφιφί» του Σωτήρη Τσαφούλια, τη σειρά του Alpha που είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα.

Είναι η πρώτη γυναίκα ηθοποιός, εγγεγραμμένη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, που χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο και έχει μια σταθερή παρουσία στο ελληνικό θέατρο και την οθόνη, διεκδικώντας κάτι πολύ περισσότερο από μια θέση «εκπροσώπησης».

Η ίδια έχει μιλήσει ανοιχτά για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την αναπηρία. «Η βλάβη είναι ένα χαρακτηριστικό, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο», έχει πει, επιμένοντας πως η αναπηρία δεν «κατασκευάζεται» από το σώμα των ανθρώπων αλλά από τη στάση της κοινωνίας και τα στερεότυπα που αυτή καλλιεργεί.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Έλης Δρίβα στο Bovary.gr.


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Το απλό τρικ που κάνει τη βιβλιοθήκη από τα IKEA να δείχνει πολυτελής -Μέσα σε 5 λεπτά

Μια από τις πιο αγαπημένες βιβλιοθήκες από τα IKEA αποκτά εντελώς διαφορετική όψη με μια …

Daily-News.GR