Τη Δευτέρα το απόγευμα, ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Αλεξάνδρα Νίκα παντρεύτηκαν στον Άγιο Δημήτριο του Grand Resort στο Λαγονήσι. Η δεξίωση ακολούθησε στη βίλα της οικογένειας Νίκα, σε έναν ιδιωτικό και κομψό χώρο.
Ανάμεσα στις ρομαντικές στιγμές της βραδιάς, ξεχώρισε η κοπή της εντυπωσιακής τούρτας. Μία τεράστια τάρτα με φράουλες που η Αλεξάνδρα Νίκα πασπάλισε με ζάχαρη άχνη μπροστά στους καλεσμένους.
Το συγκεκριμένο «τελετουργικό», με τη νύφη ή το ζευγάρι να ρίχνει την τελευταία πινελιά στην τούρτα, έχει τις ρίζες του στην Ιταλία με το έθιμο του μιλφέιγ. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ιταλικό επιδόρπιο γάμου, το οποίο φτιάχνεται επί τόπου, μπροστά στους καλεσμένους, από επαγγελματία ζαχαροπλάστη.
Η τούρτα δεν έχει ύψος, αλλά βάθος, και δίνει έμφαση στην ποιότητα των υλικών. Τραγανή σφολιάτα, αφράτη κρέμα ζαχαροπλαστικής ή μασκαρπόνε, και επικάλυψη από φρέσκα φρούτα ή σοκολάτα.
Διαβάστε περισσότερα για το ιταλικό έθιμο στο Bovary.gr
Πηγή