Κυριακή , 12 Μάιος 2024

Το σπίτι ενός Γάλλου αρχιτέκτονα, ιδανικό δείγμα mix & match αισθητικής -Παλιά και καινούργια αντικείμενα μαζί

Ο παριζιάνος αρχιτέκτονας Philippe Maidenberg έχει δουλέψει σε αμέτρητα ξενοδοχεία στο Παρίσι, και ενώ τα σχέδια τόσο του σπιτιού όσο και του ξενοδοχείου πρέπει να είναι πρακτικά, ανθεκτικά και άνετα, οι ομοιότητες σταματούν εκεί.

«Είμαστε πολύ παιχνιδιάρηδες όταν σχεδιάζουμε ξενοδοχεία, λόμπι, εστιατόρια και μπαρ», λέει ο Maidenberg στο αμερικανικό περιοδικό gq. «Δεν φοβόμαστε να χρησιμοποιήσουμε χρώματα, βίντεο και νέα υλικά. Το μετριάζουμε λίγο αυτό στα δωμάτια, επειδή αυτός είναι ο χώρος όπου οι άνθρωποι κοιμούνται και χαλαρώνουν. Για το σπίτι μου, όμως ήθελα να κάνω κάτι ήσυχο και ελαφρύ, απλό και άνετο για μια οικογένεια (αν και εκείνη την εποχή ήμουν ανύπαντρος). Είναι πολύ πιο δύσκολο να παίρνεις αποφάσεις για τον εαυτό σου παρά για έναν πελάτη».

Πρόκειται για ένα τριώροφο σπίτι 1.600 τ.μ. που το αγόρασε χωρίς δεύτερη σκέωη. «Μόλις κατάλαβα τις δυνατότητες που έχει το σπίτι, έκανα την προσφορά μου και υπέγραψα αμέσως», σημειώνει. Η ανακαίνιση διήρκεσε ένα χρόνο, και μόλις το σπίτι ολοκληρώθηκε, αγόρασε το γραφείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Δείτε στο Bovary.gr τις φωτογραφίες από το υπέροχο σπίτι του Γάλλου αρχιτέκτονα


Πηγή