Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
5 τρόποι να ανανεώσεις το σπίτι σου σχεδόν ανέξοδα

5 τρόποι να ανανεώσεις το σπίτι σου σχεδόν ανέξοδα

Άλλαξε διακόσμηση και άλλαξε τη διάθεση σου

Έρχεται πάντα αυτή η στιγμή στη ζωή σου που έχεις τις μαύρες σου ή απλά δεν αισθάνεσαι καλά γιατί έχει συμβεί κάτι σημαντικό και θες να κάνεις μια αλλαγή για να νιώσεις καλύτερα. Και ως επί των πλείστων ξεσπάς είτε στα μαλλιά σου, είτε στο σπίτι σου και αρχίζεις τις ανακαινίσεις.Εάν επιλέξεις το δεύτερο –γιατί είναι κρίμα τα μαλλάκια σου- τότε πώς θα σου φαινόταν μία ανακαίνιση στον προσωπικό σου χώρο σχεδόν ανέξοδη; Παρακάτω σου έχουμε 5 πρωτότυπους και σχεδόν ανέξοδους τρόπους να κάνεις το σπίτι σου αγνώριστο και κουκλίστικο.

Δώσε βάση λοιπόν:

Ξανασχεδίασε το χώρο σου
Με ένα στυλό, ένα χαρτί και λίγη φαντασία μπορείς να μεταμορφώσεις εντελώς την εμφάνιση ενός δωματίου. Σχεδίασε μία νέα διάταξη του χώρου σου με τα υπάρχοντα έπιπλα σου. Μετακίνησε τον καναπέ σου κοντά στο παράθυρο ή απομάκρυνε τα έπιπλα από τους τοίχους και φέρε τα πιο κοντά μεταξύ τους. Μην διστάσεις να φέρεις έπιπλα από τους άλλους χώρους του σπιτιού ή να μετακινήσεις τους πίνακες ζωγραφικής από δωμάτιο σε δωμάτιο. Θα είναι εκπληκτικό!

Αναποδογύρισε τα χαλιά σου
Αυτό λειτουργεί μόνο με ορισμένα χαλιά, κυρίως με τα ανατολίτικα και αυτό είναι μια ωραία συμβουλή που μπορείς να ακολουθήσεις. Γυρίζοντας το χαλί σου ανάποδα θα αναδειχθεί καλύτερα η ύφανση και θα φαίνονται και πιο απαλά τα χρώματα της πίσω πλευράς.

Βάλε χρώμα στο χώρο σου
Αν το σπίτι σου είναι μικρό, τότε δώσε του λίγο παραπάνω χρώμα και αμέσως θα δεις να γίνεται και πιο φωτεινό και πιο μεγάλο. Μία πολύ καλή ιδέα είναι να βάλεις φυτά στον χώρο σου. Βγες στην αυλή ή κάνε μια βόλτα και βρες κλαδιά με τα οποία μπορείς να διακοσμήσεις το σπίτι σου. Τα πράσινα φυτά δίνουν ζωή στο χώρο σου, οπότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα βάζο και λίγο καθαρό νερό.

the zero cost ways to make your home feel fresh 1686472 1457297745.640x0c

Χρησιμοποίησε την μπογιά που σου περίσσεψε
Όλοι έχουμε στην αποθήκη μας κουβαδάκια με μπογιά που είναι σχεδόν άδεια, αλλά τα κρατάμε σε περίπτωση που μας χρειαστούν κάπου. Γιατί λοιπόν να μη χρησιμοποιήσεις αυτή τη μπογιά για να φρεσκάρεις ένα έπιπλο; Βάψε τα πόδια μιας καρέκλας ή το πεζούλι στην αυλή σου ή μια πόρτα για ανανέωση και αμέσως θα δεις τη διαφορά.

 1686648 1479409824.640x0c

Κρέμασε τις παιδικές σου ζωγραφιές (ή εκτύπωσε φωτογραφίες που σου αρέσουν από το Pinterest)
Μη το γελάς καθόλου, αυτές οι ζωγραφιές μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικά έργα τέχνης. Αν έχεις κρατήσεις τις παιδικές σου ζωγραφιές, ξέρεις αυτά τα μοναδικά έργα τέχνης που έκανες στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό, τότε είσαι πολύ τυχερή γιατί μπορούν να διακοσμήσουν τους τοίχους του σπιτιού σου και να δημιουργήσουν ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ στο χώρο σου. Αν δεν τις έχεις τότε, τα μικρά ξαδέρφια σου θα σε σώσουν. Δοκίμασε το!

 

 Πηγή: queen.gr