Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Τι κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι κάθε πρωί;

Τι κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι κάθε πρωί;

Ίσως επειδή είμαι πρωινός τύπος αλλά πιστεύω ότι οι ώρες π.μ είναι οι σημαντικότερες της ημέρας.  Γιατί; Διότι είναι εκείνες οι ώρες που φτιάχνουμε το πρόγραμμά μας για την υπόλοιπη ημέρα.

Αν  λοιπόν ξεκινάτε να φτιάχνετε το πρόγραμμα της ημέρες ήρεμοι, ανανεωμένοι και χαρούμενοι έχετε περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσετε αυτό το vibe και για την υπόλοιπη ημέρα. Από την άλλη πλευρά αν ξυπνάτε και αισθάνεστε κόπωση και βιάζεστε παράλληλα τότε η μέρα δεν ξεκινάει και με τους καλύτερους οιωνούς… Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ξυπνάτε στη «δεξιά πλευρά» του κρεβατιού; Δοκιμάστε να ενσωματώσετε ένα ή και περισσότερα από τα παρακάτω στην πρωινή σας ρουτίνα.

Κίνηση

Είπαμε κίνηση και όχι άσκηση. Μπορεί λοιπόν σε κάποιους να αρέσει να ξυπνάνε το πρωί και να πηγαίνουν για τζόκινγκ (ειδικά στην Αμερική είναι πολύ διαδεδομένο) επειδή όμως καταλαβαίνουμε ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος, μπορείτε απλά να κάνετε μόνοι σας ασκήσεις τύπου «ζέσταμα.»

Κάτι απλό όπως 10 λεπτά στον διάδρομο είναι επίσης μια πολύ καλή άσκηση για να «ξυπνήσει» το σώμα σας, να αυξηθεί η ροή του αίματος και θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε πιο δυναμικά την μέρα σας.

Διαλογισμός

Μόλις 5 λεπτά διαλογισμού το πρωί σε κατάσταση ηρεμίας και σιωπής θα κάνει την ημέρα σας να κυλήσει πιο ομαλά. Καλό είναι επίσης να κάνετε 10 λεπτά διαλογισμό το βράδυ για να αποβάλετε την ένταση της ημέρας και να κοιμάστε πιο καλά.

Κρατήστε σε απόσταση ασφαλείας τις συσκευές τεχνολογίας

Θα ομολογήσω ότι συχνά το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί όταν ξυπνάω είναι να πιάσω το κινητό από το κομοδίνο μου και τα τσεκάρω τα  email μου. Λυπηρό, έτσι δεν είναι;

Η «σύνδεση»  σε οποιαδήποτε συσκευή τεχνολογίας κάθε πρωί μας αναγκάζει να ξυπνάμε για τα καλά πολύ νωρίς. Πριν ακόμα πατήσετε τα πόδια σας στο πάτωμα προσπαθήστε να μην πιάσετε το κινητό σας τηλέφωνο και να μην τσεκάρετε κανένα email ή facebook. Θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα για το υπόλοιπο της ημέρας. Το καλύτερο βέβαια είναι απλά να απενεργοποιείτε τα κινητά σας τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της νύχτας και να το ανοίγετε αφού έχετε πάρει το πρωινό σας.

Φάτε ένα πλούσιο πρωινό

Δώστε στον οργανισμό σας το κατάλληλο «καύσιμο» ώστε να παραμένετε ενεργοί και δραστήριοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ένα φλιτζάνι λοιπόν καφέ δεν «μετράει» και σίγουρα δεν είναι το κατάλληλο καύσιμο.

Ένα πλούσιο πρωινό γεύμα θα σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι και ευδιάθετοι όλη μέρα! Επιπλέον αν ξεκινάτε την ημέρας τρώγοντας υγιεινά έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνετε το ίδιο και για το υπόλοιπο της ημέρας. Μερικές ιδέες: γιαούρτι με φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως, πλιγούρι βρώμης με φυστικοβούτυρο και μπανάνα, ομελέτα λαχανικών ή τοστ ολικής αλέσεως με γαλοπούλα και τυρί και φυσικό χυμό πορτοκαλιού.

Φτιάξτε το πλάνο της ημέρας

Οι χαρούμενοι και παραγωγικοί άνθρωποι σκοπίμως αφιερώνουν μερικά λεπτά το πρωί για να φτιάξουν το πρόγραμμα της ημέρας ώστε να μην καταλήγουν μόνο στην δουλειά όλη μέρα ή να χρονοτριβούν σε πράγματα που δεν χρειάζεται να γίνουν πραγματικά.

Πείτε “Σε αγαπώ”

Οι χαρούμενοι άνθρωποι εκφράζουν την αγάπη και την εκτίμησή τους για τους πιο κοντινούς τους ανθρώπους όπως είναι τα παιδιά, ο/η σύντροφος, η οικογένεια, οι φίλοι, σε καθημερινή βάση. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται οι δεσμοί, γινόμαστε πιο ευτυχισμένοι, υγιείς και ευδιάθετοι. Το σημαντικό βέβαια είναι να λέτε αυτές τις δύο λέξεις με την καρδιά σας, ώστε να μην χάνουν το νόημά τους. Όταν είναι δυνατόν, κάντε και μια αγκαλιά!

Πηγή: baby.gr