Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Tips για να καθαρίσετε εύκολα το μπάνιο σας

Tips για να καθαρίσετε εύκολα το μπάνιο σας

Συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια

Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να ανεχθεί την σκόνη κάτω από το κρεβάτι του ή έστω ένα βρώμικο φωτιστικό.

Αλλά ένα βρώμικο μπάνιο είναι μια άλλη…πικρή ιστορία. Το μπάνιο πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και ακόμα πιο συχνά εάν το χρησιμοποιεί μια πολυμελής οικογένεια. Ευτυχώς, τα περισσότερα είναι φτιαγμένα από υλικά που είναι εύκολο να διατηρούνται καθαρά. Διαβάστε τις οδηγίες που ακολουθούν και κάντε το μπάνιο σας να αστράφτει από καθαριότητα.

Πλακάκια μπάνιου και νιπτήρας

Στα πλακάκια του μπάνιου μπορούν τα πάντα να πιτσιλίσουν: από νερό μέχρι λακ μαλλιών. Στα περισσότερα σπίτια, τα πλακάκια είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά που μπορούν να αντέξουν την επίθεση: κεραμικά πλακίδια, πλαστικό έλασμα και καλλιεργημένα μάρμαρο. Εδώ είναι μερικές προτάσεις:

Καλλιεργημένο μάρμαρο: Το καλλιεργημένο μάρμαρο μοιάζει με πραγματικό μάρμαρο, αλλά είναι πιο ευέλικτο όσον αφορά τη φροντίδα του. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε σκληρά καθαριστικά και σκληρά σφουγγάρια επειδή η επιφάνειά τους μπορεί εύκολα να γρατζουνιστεί.

Πλαστικό έλασμα: Μια ελαφριά εφαρμογή του κεριού επίπλων θα προστατεύσει και να φωτίζει τις επιφάνειες από πλαστικό έλασμα. Για να το καθαρίσετε χρησιμοποιήστε πανάκι δύο όψεων: από τη μία πλευρά σφουγγάρι και από την άλλη μαλακό. Αφού το βρέξετε ελαφρά με νερό σκουπίστε από την μαλακή πλευρά πρώτα και στη συνέχεια σκουπίστε με το σφουγγάρι για να αφήσετε καθαρή την επιφάνεια. Σε ένα δύσκολο σημείο όπου ο «λεκές» επιμένει πασπαλίστε σόδα μαγειρικής και τρίψτε απαλά. Εάν ούτε αυτό «πιάσει», ψεκάστε με καθαριστικό για γυάλινες επιφάνειες με ένα βρεγμένο σφουγγάρι .

Κεραμικά πλακίδια: Τα κεραμικά πλακίδια καθαρίζονται εύκολα ακόμα και με νερό. Μπορείτε όμως και μόνοι σας να αναμείξετε μισό φλιτζάνι τσαγιού ξύδι σε 3 λίτρα ζεστό νερό και να σφουγγαρίσετε με ένα σκληρό σφουγγάρι. Για τους αρμούς, φτιάξτε ένα πηχτό μείγμα ξιδιού και μπέικιν πάουντερ ή ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και λεμονιού, επίσης πηχτό. Τρίψτε με μια οδοντόβουρτσα, αφήστε το να δράσει για δύο ώρες περίπου και ξεπλένετε με κρύο νερό.

Όσον αφορά το νιπτήρα, είναι συνήθως το πιο εύκολο πράγμα στο μπάνιο να καθαριστεί και απαιτεί τα λιγότερα υλικά. Θα χρειαστείτε ένα πανάκι από μικροΐνες, ένα καλό καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων ή και με ξύδι.

• Κατ ‘αρχάς, αφαιρέστε τυχόν αντικείμενα μέσα ή γύρω από τον νιπτήρα.

• Στη συνέχεια, γεμίστε το νεροχύτη με ζεστό νερό. Αυτό θα μετατοπίσει το μεγαλύτερο μέρος της βρωμιάς και θα μουλιάσει το υπόλοιπο.

• Εφαρμόστε τα ειδικά καθαριστικά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, συμπεριλαμβανομένου του ξυδιού για να αφαιρέσετε τα άλατα.

Τώρα που τα πλακάκια και ο νιπτήρας σας λάμπουν, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στουςκαθρέφτες.

Υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικό από το κοιτάτε έναν καθρέφτη και να βλέπετε μια θολή σκιά του εαυτού σας; Για να το καθαρίσετε το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καθαρό στεγνό πανάκι και να ακολουθήσετε μία από τις παρακάτω λύσεις :

  • Ανακατέψτε 1/3 φλιτζανιού αμμωνία σε 4 λίτρα ζεστό νερό. Απλώστε μέσα το πανάκι σας ή ψεκάστε απευθείας στον καθρέφτη. Γυαλίστε τον καθρέφτη με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι ή χαρτί κουζίνας. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αμμωνία αντικαταστήστε την με ξύδι.
  • Ανακατέψτε 2 φλιτζάνια ισοπροπυλική αλκοόλη (την προμηθεύεστε από το φαρμακείο) με 2 κουταλιές της σούπας υγρό απορρυπαντικό πιάτων και 2 φλιτζάνια νερό . Αναμείξτε καλά και στην συνέχεια ψεκάστε κατευθείαν στην επιφάνεια του καθρέφτη. Γυαλίστε με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι.

Επόμενος στόχος είναι η ντουζιέρα ή η μπανιέρα σας .

Ξεκινήστε αφαιρώντας το σαμπουάν, το κοντίσιονερ, το αφρόλουτρο ή σαπούνι, τα ξυραφάκια και τα άλλα είδη προσωπικής υγιεινής από την περιοχή. Στη συνέχεια, ψεκάστε την επιφάνεια με ένα δραστικό καθαριστικό που διαλύει τα άλατα. Αφήστε το δράσει για 10 – 15 λεπτά.

Κατόπιν, τρίψτε με ένα μαλακό σφουγγάρι ξεκινώντας από τον πάνω αριστερό τοίχο προς τα κάτω. Τρίψτε δυνατά στις γωνίες που έχει συσσωρευτεί το σαπούνι, καθαρίστε τα εσωτερικά τοιχώματα της μπανιέρας, το κάτω μέρος και τέλος ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό. Ένα μυστικό για να καθαρίσετε καλά την μπανιέρα σας είναι να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι. Απλά πάρτε ένα μπολ, γεμίστε το με ζεστό λευκό ξύδι και βυθίστε μέσα το τηλέφωνο του ντους. Αφαιρέστε το μετά από 1 ωρίτσα. Θα διαπιστώσετε ότι τα άλατα θα έχουν μαλακώσει. Με ένα σφουγγαράκι ή μια παλιά οδοντόβουρτσα τρίψτε το κεφάλι του ντους και απομακρύνετε τα άλατα. Τέλος ξεπλένετε με ένα βρεγμένο πανάκι και στη συνέχεια σκουπίζετε καλά με ένα στεγνό.

Εάν έχετε γυάλινες πόρτες στη μπανιέρα ψεκάστε με ένα καθαριστικό τζαμιών. Για τις κηλίδες του νερού που επιμένουν κόψτε ένα λεμόνι τρίψτε με το ζουμί του τις πόρτες για περίπου 5 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.

 

 

 

Πηγή: baby.gr