Τρίτη , 5 Μάρτιος 2024

Ένα ελληνικό όνομα είναι η κορυφαία επιλογή για τα κορίτσια στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2024

Ένα ελληνικό όνομα αιώνων βρίσκεται στο top 10 της λίστας με τα πιο δημοφιλή ονόματα για μωρά στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2024, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mirror.

Το όνομα είναι Αναστασία, που σημαίνει «ανάσταση» και προέρχεται από το αρσενικό ελληνικό όνομα Αναστάσιος.

Το όνομα Αναστασία προήλθε κατά τις πρώτες ημέρες του χριστιανισμού και δόθηκε σε πολλά κορίτσια από την Ελλάδα που γεννήθηκαν γύρω στο Πάσχα. Καθιερώθηκε ως η γυναικεία εκδοχή του ανδρικού ονόματος Αναστάσιος και έχει τη σημασία «αυτή/αυτός της ανάστασης».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ελληνικό όνομα των πρώτων Αγίων

Είναι το όνομα πολλών πρώιμων αγίων, μεταξύ των οποίων οΆγιος Αναστάσιος ο Πέρσης. Ο Οσιομάρτυρας Αναστάσιος ήταν γιος ενός μάγου και γεννήθηκε στην Περσία στις αρχές του 7ου αιώνα μ.Χ. Αρνούμενος να απαρνηθεί τη χριστιανική πίστη οδηγήθηκε στα βασανιστήρια και θανατώθηκε με φρικτό τρόπο το 628. Η μνήμη του τιμάται στις 22 Ιανουαρίου.

Ο Αναστάσιος ονομαζόταν αρχικά Μαγουνδάν και υπηρετούσε στον περσικό στρατό, προτού μεταστραφεί στο χριστιανισμό. Βαπτίστηκε, λαμβάνοντας το χριστιανικό όνομα Αναστάσιος προς τιμήν της ανάστασης του Ιησού Χριστού.

Άλλοι άγιοι περιλαμβάνουν την Αναστασία του Σίρμιου ή Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια, μια Αγία του 3ου αιώνα, η οποία τιμάται κατά την πρώτη λειτουργία την αυγή των Χριστουγέννων κάθε χρόνο σύμφωνα με το παραδοσιακό ημερολόγιο της Καθολικής Εκκλησίας και στις 22 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περισσότεροι Αναστάσιοι ή Αναστασίες γιορτάζουν την ονομαστική τους εορτή το Πάσχα

Ωστόσο, οι περισσότεροι Έλληνες με το όνομα Αναστάσιος ή Αναστασία γιορτάζουν την ονομαστική τους εορτή το Πάσχα, όταν έγινε η ανάσταση του Χριστού.

Η Αναστασία είναι ένα πολύ δημοφιλές όνομα για κορίτσια, ιδίως στην Ευρώπη, όπου τα περισσότερα ονόματα έχουν χριστιανικούς συνειρμούς.

Η Αναστασία ήταν το πιο δημοφιλές όνομα για κορίτσια για πολλά χρόνια στη Ρωσία μέχρι το 2008, όταν το ξεπέρασε το όνομα Σοφία. Παραμένει ένα από τα δέκα κορυφαία ονόματα για τα ρωσικά κορίτσια και τα κορίτσια στη Λευκορωσία, τη Μολδαβία, τη Σερβία, τη Γεωργία και το Μαυροβούνιο.

Η πιο διάσημη Αναστασία ήταν η Μεγάλη Δούκισσα Αναστασία Νικολάεβνα, η μικρότερη κόρη του Τσάρου Νικόλαου Β’, του τελευταίου ηγεμόνα της αυτοκρατορικής Ρωσίας. Αυτή η ιστορία είναι που ενέπνευσε την ομώνυμη ταινία της Disney. Δεν μπορούμε επίσης να ξεχάσουμε το ποπ είδωλο Anastacia, που τραγούδησε την επιτυχία «I’m Outta Love».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή