Παρασκευή , 18 Νοέμβριος 2022

Από ειδοποίηση στο κινητό του έμαθε ο Χάρι για τον θάνατο της βασίλισσας – Δεν μπορούσαν να τον βρουν στο τηλέφωνο

Πώς αλλά και πότε έμαθε τελικά ο πρίγκιπας Χάρι για τον θάνατο της γιαγιάς του βασίλισσας Ελισάβετ;

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ βρίσκονταν τυχαία στο Ηνωμένο Βασίλειο – θα εμφανίζονταν σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση την ημέρα του θανάτου της – όταν άρχισαν να γίνονται γνωστές οι ειδήσεις για την επιδείνωση της υγείας της βασίλισσας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο βασιλιάς Κάρολος και η πριγκίπισσα Άννα βρίσκονταν ήδη με την βασίλισσα Ελισάβετ στο Μπαλμόραλ, ενώ ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρντ πέταξαν εσπευσμένα με βασιλικό αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Αμπερντίν για να βρεθούν στο πλευρό της μονάρχη στις τελευταίες της στιγμές.

Την ίδια ώρα, κι ενώ οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν πως ο πρίγκιπας Χάρι θα πετούσε μαζί με την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ για το Μπαλμόραλ, τελικά, στο αεροδρόμιο εθεάθη μόνος του με την λύπη του να είναι αποτυπωμένη στο πρόσωπό του.

O πρίγκιπας Χάρι κατά τη μεταφορά του στο κάστρο Μπαλμόραλ έχοντας μάθει πως πέθανε τελικά η βασίλισσα Ελισάβετ
O πρίγκιπας Χάρι κατά τη μεταφορά του στο κάστρο Μπαλμόραλ έχοντας μάθει πως πέθανε τελικά η βασίλισσα Ελισάβετ

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ο Χάρι είχε μιλήσει με τον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος φέρεται να του έκανε «πολύ σαφές» ότι η Μέγκαν Μαρκλ δεν ήταν ευπρόσδεκτη και πως θα ήταν «ακατάλληλο» να βρίσκεται εκεί η πρώην ηθοποιός, προς μεγάλη απογοήτευση του δούκα του Σάσεξ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποστηρίζεται επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της διαμάχης που ακολούθησε, κατά την οποία ο Χάρι «πάλεψε» να πείσει τον πατέρα του να επιτρέψει στην Μέγκαν να τον συνοδεύσει, έχασε την πτήση που μετέφερε τον Γουίλιαμ και τους θείους του Άντριου και Έντουαρντ στη Σκωτία – και μαζί την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τη γιαγιά του.

Ο πρίγκιπας Χάρι στο δρόμο για το Μπαλμόραλ
Ο πρίγκιπας Χάρι στο δρόμο για το Μπαλμόραλ

Με ιδιωτικό αεροπλάνο ο Χάρι στη Σκωτία – Πλήρωσε 30.000 λίρες για την πτήση

Αναγκάστηκε τότε να πάρει ένα ιδιωτικό αεροπλάνο προκειμένου να πάει στο Μπαλμόραλ το συντομότερο δυνατό για να συναντήσει την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια. Το κόστος της ενοικίασης του ιδιωτικού αεροπλάνου, σύμφωνα με την Daily Mail, ανέρχεται στις 30.000 λίρες.

Μέσω ειδοποίησης στο κινητό του έμαθε ο Χάρι τον θάνατο της γιαγιάς του

Κι ενώ οι αρχικές αναφορές έλεγαν ότι ο πρίγκιπας Χάρι έμαθε για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ μέσω ενός τηλεφωνήματος από τον πατέρα του, η Telegraph ανέφερε ότι το τηλεφώνημα αυτό δεν έγινε ποτέ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο βασιλιάς Κάρολος προσπάθησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με τον Χάρι, ο οποίος γνώριζε ότι προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά δεν κατάφερε να μιλήσει με τον γιο του πριν από τον θάνατο της βασίλισσας.

Αντ’ αυτού, ο πρίγκιπας Χάρι έμαθε για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ από μια ειδοποίηση έκτακτης είδησης στο κινητό του.

Το παλάτι, φυσικά, απάντησε οργισμένο πως η επίσημη ανακοίνωση «δεν έγινε μέχρι να ενημερωθούν όλα τα μέλη της οικογένειας». Συγκεκριμένα, μια πηγή δήλωσε: «Η επίσημη ανακοίνωση καθυστέρησε μέχρι να ενημερωθούν όλοι». Και μέρος του ζητήματος ήταν να βρεθεί ο δούκας του Σάσεξ, δηλαδή ο Χάρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σνομπάρισμα του Χάρι στον πατέρα του

Κι επειδή οι ίντριγκες δεν λείπουν ποτέ από την βασιλική οικογένεια, όπως αναφέρει η Sun, ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τα παιδιά του να φάνε μαζί, ο Χάρι τον σνόμπαρε, εξοργισμένος για το γεγονός ότι δεν του επετράπη να τον συνοδεύσει στο Μπαλμόραλ η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ. Αντ’ αυτού φέρεται να έφαγε με τον πρίγκιπα Άντριου, τον πρίγκιπα Έντουαρντ και τη Σοφί, την κόμισσα του Έσσεξ.

Άλλα δημοσιεύματα, ωστόσο, διαψεύδουν αυτούς τους ισχυρισμούς, με μια πηγή να λέει ότι «δεν έγινε καμία πρόσκληση για δείπνο», ενώ μια άλλη αναφέρει: «Όλα αυτά που συνέβησαν εκείνη την ημέρα ήταν λιγότερο οργανωμένα και πιο χαοτικά από ό,τι μπορεί να νομίζει ο κόσμος. Ήταν μια δύσκολη μέρα για όλους».


Πηγή