Τετάρτη , 22 Σεπτέμβριος 2021

Δυνατό αντιρατσιστικό μήνυμα από την Beyonce: Συνεχίστε να είστε η αλλαγή που θέλετε να δείτε

Η Beyoncé παρέλαβε το Ανθρωπιστικό Βραβείο στην τελετή απονομής των BET Awards 2020, με την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμπα να της απονέμει την τιμητική διάκριση.

Η Μισέλ Ομπάμα εξήρε την προσήλωση της τραγουδίστριας στη μαύρη κοινότητα και τη φιλανθρωπία της και τόνισε ότι η τραγουδίστρια προωθεί νέους καλλιτέχνες και «αποδοκιμάζει τον σεξισμό και τον ρατσισμό, όταν αντιλαμβάνεται τέτοια φαινόμενα»

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ επεσήμανε συγκεκριμένα τη στιγμή που η φίλη της, Beyonce βοήθησε στην καμπάνια Let’s Move! του Λευκού Οίκου ξαναγράφοντας το «Get Me Bodied» για την πρωτοβουλία στον τομέα της υγείας. Ακολούθησε η προβολή βίντεο για το έργο της τραγουδίστριας μέσω της οργάνωσης που έχει ιδρύσει, BeyGood και του Global Citizens.

Η τραγουδίστρια, μεταξύ άλλων δράσεων, συνεργάστηκε με τη μητέρα της Τίνα Νόουλς στην εκστρατεία #IDidMyPart mobile για να διασφαλίσει ότι θα είναι διαθέσιμα περισσότερα τεστ για την COVID-19 για μέλη της μαύρης κοινότητας, στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το Χιούστον στο Τέξας.

Η Beyoncé ευχαρίστησε τους διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα που υποστηρίζουν το κίνημα Black Lives Matter και αγωνίζονται για να διαλύσουν τον συστημικό ρατσισμό και τους αφιέρωσε το βραβείο. Κάλεσε επίσης τους θεατές να ψηφίσουν για να θεσπιστούν βιώσιμες αλλαγές σε ολόκληρη τη χώρα. «Σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε να αναλαμβάνετε δράση» είπε. «Συνεχίστε να αλλάζετε και να διαλύετε ένα ρατσιστικό και άνισο σύστημα».

«Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο σε όλους τους αδελφούς μου εκεί έξω, όλες τις αδελφές μου εκεί έξω, που με εμπνέουν διαδηλώνοντας και παλεύοντας για αλλαγή. Οι φωνές σας ακούγονται και αποδεικνύετε στους προγόνους μας ότι οι αγώνες τους δεν ήταν μάταιοι. Τώρα έχουμε ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να βαδίσουμε με την πραγματική μας δύναμη, και αυτό είναι να ψηφίσουμε » είπε.

«Υπάρχουν άνθρωποι που υπολογίζουν ότι θα μείνουμε στο σπίτι κατά τη διάρκεια των εκλογών και των προκριματικών σε πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα» πρόσθεσε η τραγουδίστρια. «Πρέπει να ψηφίσουμε, σαν να εξαρτάται η ζωή μας από αυτό, γιατί εξαρτάται. Συνεχίστε να είστε η αλλαγή που θέλετε να δείτε» τόνισε.

Την ομιλία της ακολούθησε η προβολή του τρέιλερ του «Black Is King» του επερχόμενου visual album της, που θα κάνει πρεμιέρα στο Disney+ στις 31 Ιουλίου.
Πηγή