Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Εισαγγελέας ζητά φυλάκιση 8 ετών της Σακίρα για φοροδιαφυγή -Και πρόστιμο εκατομμυρίων

Εισαγγελέας στην Ισπανία ζήτησε να επιβληθεί ποινή οκταετούς φυλάκισης στη Σακίρα και πρόστιμο άνω των 23 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Τόσο το γραφείο του Ισπανού εισαγγελέα, όσο και οι εκπρόσωποι της Σακίρα δεν ήταν διαθέσιμοι για να σχολιάσουν την υπόθεση.

Η Κολομβιανή σούπερ σταρ της ποπ, που χώρισε τον περασμένο Ιούνιο από τον αμυντικό της Barcelona, Πικέ, απέρριψε προ ημερών τον διακανονισμό που της πρότεινε το γραφείο του εισαγγελέα για υπόθεση φοροδιαφυγής, στην οποία κατηγορείται η Σακίρα ότι δεν κατέβαλε τους φόρους το διάστημα από το 2012 μέχρι το 2014, κατά το οποίο η ίδια αρνείται ότι ζούσε στην Ισπανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σακίρα -που έχει πουλήσει περισσότερους από 80 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως με επιτυχίες όπως το “Hips Don’t Lie” – πάντα πληρούσε όλες τις φορολογικές της υποχρεώσεις, ανέφερε ανακοίνωση από το περιβάλλον της, συμπληρώνοντας ότι η ίδια θεωρεί την υπόθεση «μια ολοκληρωτική παραβίαση των δικαιωμάτων της» κι ότι «η τραγουδίστρια είναι απόλυτα σίγουρη για την αθωότητά της και ως εκ τούτου δεν αποδέχεται μια διευθέτηση». Οι όροι του προτεινόμενου διακανονισμού δεν αποκαλύφθηκαν.

Αξιωματούχος του ισπανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η Σακίρα «διατρέχει πολύ μεγάλο κίνδυνο να κατηγορηθεί για έξι φορολογικές παραβάσεις».


Πηγή