Τρίτη , 28 Σεπτέμβριος 2021
Εκλογές ΗΠΑ 2020: Η Πάτι Σμιθ τραγουδά «People Have The Power» στους ψηφοφόρους της Νέας Υόρκης

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Η Πάτι Σμιθ τραγουδά «People Have The Power» στους ψηφοφόρους της Νέας Υόρκης

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε όσους πήγαιναν να ψηφίσουν στην πόλη της Νέας Υόρκης αυτή την εβδομάδα…  ενθαρρύνονταν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από μια αυτοσχέδια ερμηνεία του «People Have The Power» της Πάτι Σμιθ, ευγενική προσφορά της ίδιας της ιέρειας της πανκ ροκ.

Μαζί με τον επί σειρά ετών βασικό κιθαρίστα της, Λένι Κέι, η Σμιθ βγήκε στους δρόμους για να ερμηνεύσει σε ακουστική εκδοχή το πολιτικό μανιφέστο της από το άλμπουμ του 1988, «Dream of Life», αναφέρει το ΑΠΕ.

Σε ανάρτηση στο Instagram του μουσικού κινήματος Joy to the Polls προβάλλεται η αυτοσχέδια ερμηνεία της Πάτι Σμιθ να υπενθυμίζει στους περαστικούς να κάνουν χρήση της φωνής τους στις προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: «Οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη / Τη δύναμη να ονειρεύεσαι, να εξουσιάζεις να παλεύεις για τον κόσμο ενάντια στους ανόητους».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

⚡ The People Have the Power⚡ Singing to voters in the streets is so punk! We love @thisispattismith bringing people power to the polls with this impromptu performance in NYC earlier this week. You don’t have to be the Godmother of Punk to surprise and delight voters in long voting lines! How are you bringing #JoyToThePolls on Tuesday? Check out the link in our bio for a toolkit for artists and performers. Repost @zoe_leonard_studio

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη #JoyToThePeople (@joytothepolls) στις

Αν και η μουσικός δεν εκφράζει την προτίμησή της για τον Τζο Μπάιντεν ή τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της μουσικής παράστασης, στο παρελθόν ήταν καθαρά αντίθετη στον δεύτερο επικρίνοντας ιδιαίτερα την αποτυχία του να αντιμετωπίσει – ή ακόμη και να αναγνωρίσει πραγματικά – την κλιματική κρίση.

Έχοντας εκφράσει θαυμασμό για ακτιβιστές για το κλίμα, όπως η Γκρέτα Τούνμπεργκ για την εκστρατεία τους με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η Πάτι Σμιθ τόνισε αναφερόμενη στον Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη το 2019 στο ITV: «Αυτό που έκανε στο περιβάλλον μας, η έλλειψη κατανόησης της σημασίας της παγκόσμιας συζήτησης για το περιβάλλον μας… κάθε μέρα, μπορεί κανείς να είναι θυμωμένος, εξευτελισμένος ή σοκαρισμένος με τα πράγματα που κάνει».
Πηγή