Σάββατο , 28 Ιανουάριος 2023

Επεισοδιακός διάλογος στον αέρα του Πρωινού με Γιώργο Λιάγκα – Αλέξη Κούγια: «Κλείσε το στόμα σου»

Εναν έντονο διάλογο είχαν στο Πρωινό ο Γιώργος Λιάγκας και ο Αλέξης Κούγιας με αφορμή τη νέα ολιγοήμερη προθεσμία ζπου ήτησε και έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.

Η 33χρονη ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της λόγω κωλύματος του δικηγόρου της, Αλέξη Κούγια, ο οποίος έχει άλλες ανειλημμένες δικαστικές υποχρεώσεις. Τελικά η ίδια θα απολογηθεί στις 25 Νοεμβρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε ζωντανά στο «Πρωινό» για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας αλλά κάποια στιγμή οι τόνοι ανέβηκαν, ανάμεσα στον γνωστό ποινικολόγο και τον παρουσιαστή. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Λιάγκας έκανε ερωτήσεις στον Αλέξη Κούγια και εκείνος του επισήμανε πως «βιάζεται και κάνει τα ίδια λάθη».

«Ηρεμία. Βιάζεσαι και κάνεις πάλι τα ίδια λάθη κύριε Λιάγκα. Άφησε να μιλήσει κάποιος που είναι ειδικός. Καμία δικαιοσύνη δεν παρενέβη μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η αστυνομία διενεργώντας προανάκριση μετά τις εκπομπές σας, αυτεπάγγελτα η αστυνομία ζήτησε από την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών να μελετήσουν τα στοιχεία που συγκέντρωνε η αστυνομία. Όχι η δικαιοσύνη. Στην δικαιοσύνη δεν είχε πάει η υπόθεση. Οι τηλεοπτικές εκπομπές ώθησαν την αστυνομία στο να συλλέξει στοιχεία. Αν ήξερα πως θα κάνουμε αυτή τη συζήτηση, δε θα έκανα αυτή την επιλογή να μιλήσουμε» είπε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Κούγιας με τον Γιώργο Λιάγκα να του απαντά: «Μα και εγώ δε μπορώ να μη λέω τη θέση μου».

Στη συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Αλέξης Κούγιας: Ε κλείσε το στόμα σου λοιπόν και περίμενε λιγάκι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιώργος Λιάγκας: Μα το κλείνω το στόμα μου να σας ακούσω, αλλά δε σημαίνει πως δε θα έχω θέση.

Αλέξης Κούγιας: Έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω αν δε με αφήσεις να μιλήσω. Από εδώ και πέρα θα έχετε μηνύσεις και αγωγές.

Στη συνέχεια της συζήτησης ο ποινικολόγος τα έβαλε ξανά με τον Γιώργο Λιάγκα λέγοντάς του: «Επειδή είστε άσχετος νομικά και αυτοί που σε συμβουλεύουν άσχετοι επίσης. Άσχετος είσαι, παντελώς άσχετος. Άκουσέ με για να καταλάβεις και εσύ και οι υπόλοιποι τι θα αντιμετωπίσετε…».

Οταν ολοκληρώθηκε η συζήτηση ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Καλά κάνει και υπερασπίζεται. Τώρα αν η Πισπιρίγκου έχει σκοτώσει τα παιδιά της θα το δούμε στη δικαιοσύνη. Και εμείς οι δημοσιογράφοι ακούμε τους επιστήμονες. Κατά τη δικιά μου ταπεινή θέση ως άσχετο και αμόρφωτο, όπως με χαρακτήρισε ο φίλος μου ο Αλέξης, είναι κακό να ακούγεται ότι οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές χειραγωγούνται από τηλεοπτικές εκπομπές. Είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το απόσπασμα με την αντιπαράθεση Γιώργου Λιάγκα – Αλέξη Κούγια:


Πηγή