Κυριακή , 1 Οκτώβριος 2023

Η κόρη του Μπρους Γουίλις μιλά για τη ζωή του με άνοια, πώς περνά τις ημέρες του -«Ακόμη με θυμάται…»

Νέες λεπτομέρειες για την μάχη του πατέρα της, Μπρους Γουίλις με την άνοια, αποκάλυψε η κόρη του Ταλούλα, λέγοντας πως εξακολουθεί να την αναγνωρίζει, αλλά ξέρει καλά πως αυτό θα αλλάξει σύντομα.

Σε ένα προσωπικό δοκίμιο που έγραψε για τη Vogue, η 29χρονη Ταλούλα θυμάται να παρακολουθεί τη σταθερή πνευματική παρακμή του πατέρα της, παραδεχόμενη ότι εκείνη και η οικογένειά της απέδωσαν αρχικά την έλλειψη ανταπόκρισής του στην «χολιγουντιανή απώλεια ακοής» του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στην αρχή νόμιζα ότι ο πατέρας μου είχε χάσει το ενδιαφέρον του για μένα»

Ωστόσο, καθώς η κατάσταση γινόταν όλο και πιο σοβαρή, παραδέχεται ότι άρχισε να το παίρνει προσωπικά. «Αργότερα αυτή η μη ανταπόκριση διευρύνθηκε και μερικές φορές την έπαιρνα προσωπικά. Είχε αποκτήσει δύο μωρά με τη μητριά μου, την Έμμα Χέμινγκ και νόμιζα ότι είχε χάσει το ενδιαφέρον του για μένα» γράφει η Ταλούλα Γουίλις.

O Μπρους Γουίλις με την κόρη του Ταλούλα
O Μπρους Γουίλις με την κόρη του Ταλούλα

«Αν και αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια, ο εφηβικός μου εγκέφαλος βασανίστηκε από κάποια ερωτηματικά: Δεν είμαι αρκετά όμορφη για την μητέρα μου, δεν είμαι αρκετά ενδιαφέρουσα για τον πατέρα μου» προσθέτει.

Η σιωπηλή πάλη του Μπρους Γουίλις με την άνοια

Η αποκάλυψη της άνοιας του Μπρους Γουίλις έγινε στις αρχές του 2022, με την οικογένειά του – συμπεριλαμβανομένης της πρώην συζύγου του Ντέμι Μουρ, των παιδιών τους και της νυν συζύγου του – να εκδίδει κοινή δήλωση εκ μέρους του ηθοποιού, ενώ μοιράστηκε λεπτομέρειες για την κατάστασή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τότε στην ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο για αφασία, η οποία «επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες» ανακοινώνοντας παράλληλα την αποχώρησή του από την υποκριτική «που σήμαινε τόσα πολλά γι’ αυτόν».

Η ανακοίνωση αυτή έγινε τον Μάρτιο του 2022, όμως σύμφωνα με την Ταλούλα, ο Μπρους Γουίλις «πάλευε» σιωπηλά με την υγεία του για αρκετό καιρό – την ίδια περίοδο εκείνη έδινε μάχη με την ανορεξία, μια κατάσταση που όπως παραδέχεται την άφησε σε μια κατάσταση «αποφυγής και άρνησης» σχετικά με τα προβλήματα του πατέρα της.

«Ενώ εγώ ήμουν τυλιγμένη στη δυσμορφία του σώματός του, επιδεικνύοντάς το στο Instagram, ο πατέρας μου πάλευε σιωπηλά» γράφει η Ταλούλα. «Διεξήχθησαν όλα τα είδη των γνωστικών τεστ, αλλά δεν είχαμε ακόμη ακρωνύμιο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2021, η Ταλούλα λέει ότι είχε μια οδυνηρή αφύπνιση για την πραγματική σοβαρότητα της κατάστασης του Μπρους Γουίλις, ενώ βρισκόταν σε ένα γάμο και παραδέχτηκε ότι ξέσπασε σε δάκρυα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πατέρα της νύφης επειδή συνειδητοποίησε ότι πιθανότατα δεν θα μπορούσε ποτέ να μοιραστεί την ίδια στιγμή με τον πατέρα της.

Ο Μπρους Γουίλις με την πρώην σύζυγό του Ντέμι Μουρ και την κόρη τους Ταλούλα
Ο Μπρους Γουίλις με την πρώην σύζυγό του Ντέμι Μουρ και την κόρη τους Ταλούλα

« Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι δεν θα είχα ποτέ αυτή τη στιγμή, ο πατέρας μου να μιλάει για μένα στην ενήλικη ζωή μου στο γάμο μου. Ήταν καταστροφικό. Άφησα το τραπέζι, βγήκα έξω και έκλαψα στους θάμνους».

«Αποθηκεύω κάθε μήνυμά του για την ημέρα που δεν θα είναι εκεί»

Τώρα η Ταλούλα λέει ότι έχει επικεντρωθεί στο να απολαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες αναμνήσεις με τον πατέρα της, αποκαλύπτοντας ότι «βγάζει έναν τόνο φωτογραφίες» κάθε φορά που τον επισκέπτεται στο σπίτι του, ενώ φροντίζει να αποθηκεύει «κάθε φωνητικό μήνυμά του σε έναν σκληρό δίσκο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θεωρώ ότι προσπαθώ να καταγράψω, να δημιουργήσω ένα αρχείο για την ημέρα που δεν θα είναι εκεί για να μου θυμίζει εκείνον και εμάς» γράφει.

Λιγότερο από ένα χρόνο αφότου η οικογένεια του ηθοποιού μοιράστηκε την αρχική διάγνωση της αφασίας, αποκάλυψε ότι πάσχει τελικά από μετωποκροταφική άνοια, έναν ασυνήθιστο τύπο της νόσου που προκαλεί επιδείνωση της συμπεριφοράς, την προσωπικότητας και της γλώσσας.

«Εξακολουθεί να ξέρει ποια είμαι»

Η Ταλούλα λέει ότι η άνοια του πατέρα της «ευτυχώς δεν έχει επηρεάσει την κινητικότητά του», αποκαλύπτοντας πως ο Μπρους Γουίλις «εξακολουθεί να ξέρει ποια είμαι», σημειώνοντας ότι «φωτίζεται το πρόσωπό του κάθε φορά που μπαίνω στο δωμάτιο». «Ξέρει πάντα ποια είμαι, είτε είναι σε καλή είτε σε κακή μέρα» αναφέρει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, γνωρίζει με οδυνηρό τρόπο ότι η κατάστασή του θα συνεχίσει να γίνεται όλο και πιο σοβαρή, εξηγώντας ότι η αφασία του «μπορεί να αλλάξει τόσο γρήγορα και απρόβλεπτα».

Ο Μπρους Γουίλις με την κόρη του Ταλούλα σε μικρή ηλικία
Ο Μπρους Γουίλις με την κόρη του Ταλούλα σε μικρή ηλικία

«Ξέρω ότι οι δοκιμασίες πλησιάζουν, ότι αυτή είναι η αρχή της θλίψης», έγραψε, προσθέτοντας ότι κάνει ό,τι μπορεί για να «απολαύσει τον χρόνο» που έχει με τον πατέρα της όσο μπορεί.

«Συνεχίζω να εναλλάσσω το παρόν και το παρελθόν όταν μιλάω για τον Μπρους: είναι, ήταν, είναι, ήταν. Αυτό συμβαίνει επειδή έχω ελπίδες για τον πατέρα μου, τις οποίες διστάζω να αφήσω πίσω μου. Πάντα αναγνώριζα στοιχεία της προσωπικότητάς του σε μένα και ξέρω ότι θα ήμασταν πολύ καλοί φίλοι, αν υπήρχε περισσότερος χρόνος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς περνάει τις ημέρες του ο Μπρους Γουίλις

Αποκάλυψε επίσης πως ο πατέρας της βρίσκεται τις περισσότερες φορές στον πρώτο όροφο του σπιτιού που μοιράζεται με την σύζυγό του Έμμα και τα δύο τους παιδιά και πως περνάει μεγάλο μέρος του χρόνου του στο γραφείο του, ένα δωμάτιο που, όπως λέει «ήταν πάντα κάτι σαν παράθυρο σε ό,τι τον ενδιαφέρει περισσότερο» περιγράφοντάς το ως γεμάτο με «μικροαντικείμενα που έχει συλλέξει» και ένα μέρος όπου «παίζει πάντα μουσική».

Τις περισσοτερες φορές κάνει τη διαδρομή κουζίνα-τραπεζαρία ή πηγαίνει στο γραφείο του, το οποίο είναι γεμάτο με αντικείμενα που μάζευε όπως αυτοκινητάκια, νομίσματα, πέτρες και αντικείμενα από χαλκό. «Του αρέσει να κρατά αντικείμενα που τα αισθάνεται βαριά στο χέρι του και τα οποία μπορεί να στριφογυρίσει ανάμεσα στα δάχτυλά του» γράφει η Ταλούλα Γουίλις, ενώ για την μουσική ανέφερε:«Στο σπίτι υπάρχει πάντα μουσική. Ο πατέρας μου ήταν ένας εξαίρετος μουσικός, πολύ καλός στην φυσαρμόνικα και τους αρέσουν τα παλιά τραγούδια από την Πάτσι Κλάιν μέχρι τη Νίνα Σιμόν».


Πηγή