Κυριακή , 5 Φεβρουάριος 2023

Η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο από μια χώρα που έχει τρέλα με τα καλλιστεία

Για τέταρτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού Μις Υφήλιος μια Φιλιππινέζα αναδεικνύεται ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο.

Στον τελικό του θεσμού που διεξήχθη στη Μπανγκόκ τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, η Catriona Gray κέρδισε τον τίτλο γεμίζοντας τους συμπατριώτες της με υπερηφάνεια.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094622034-0’); });

Η 24χρονη νέα Μις Υφήλιος, γεννήθηκε στο Κερνς από Αυστραλό πατέρα και Φιλιππινέζα μητέρα. Μεγάλωσε στην Αυστραλία, αλλά μετακόμισε στη Μανίλα όπου εργάζεται ως μοντέλο και ηθοποιός.

Τα καλλιστεία ομορφιάς είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα. Σχολεία, χωριά και πόλεις διοργανώνουν τα δικά τους καλλιστεία και η υπερηφάνεια για τη νίκη στο διαγωνισμό για της Μις Υφήλιος είναι τεράστια.

«Οικογένειες συγκεντρώνονται μπροστά στις τηλεοράσεις, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργούνται γκρουπ που σχολιάζουν. Αυτήν την εβδομάδα τα κομμωτήρια στη Μανίλα έκαναν σημαντικές εκπτώσεις καθώς η Μις Φιλιππίνες προχωρούσε στη διοργάνωση», αναφέρει στην ανταπόκρισή του για το BBC o Howard Johnson και προσθέτει: «Αν στις αναμετρήσεις του Manny Pacquiao αδειάζουν οι δρόμοι, στα καλλιστεία “πέφτει” το ίντερνετ».

Οι Φιλιππίνες κληρονόμησαν τους διαγωνισμούς ομορφιάς από Ισπανούς και Αμερικάνους αποικιοκράτες, ενώ γνώρισαν τεράστια άνθιση την εποχή του δικτάτορα Ferdinand Marcos, τη δεκαετία του ’70 και του ’80. Το 1974 μάλιστα ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της Μις Υφήλιος φιλοξενήθηκε στις Φιλιππίνες και ήταν τέτοια η επιτυχία του σόου που καθιέρωσε τη χώρα στον παγκόσμιο στίβο της ομορφιάς και ενέπνευσε τις επόμενες γενιές.

Μπορεί ο θεσμός Μις Υφήλιος να έχει τεράστια απήχηση στη νησιωτική χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που τον χαρακτηρίζουν ως «επίδειξη σάρκας» που θέτει «ανέφικτα πρότυπα ομορφιάς» για την πλειονότητα των γυναικών…

localStorage.clear();


Πηγή