Κυριακή , 5 Δεκέμβριος 2021

Μάθε, πρίγκιπά μου, γράμματα

Από τη Βασίλισσα Ελισάβετ στον πρίγκιπα Γεώργιο, οι διαφορές είναι χαοτικές, αφού η βασιλική οικογένεια ακολουθεί τις εξελίξεις και την εποχή, αφήνοντας πίσω, σε πολλές περιπτώσεις, το αυστηρό πρωτόκολλο. Μία από αυτές είναι και ο τρόπος που μορφώνονται τα νεότερα μέλη, τα οποία πια πηγαίνουν σε ακριβό μεν, κανονικό δε σχολείο. Σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα μέλη, που διδάσκονταν στο σπίτι.

Ας δούμε, παρακάτω πώς άλλαξαν οι εποχές και στο κομμάτι αυτό.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η βασίλισσα εκπαιδεύτηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ από δασκάλους, μαζί με την αδελφή της Μαργαρίτα. Μάλιστα, ανάμεσα στους δασκάλους τους ήταν και ο Πρόεδρος του Eton Χένρι Μάρτεν.

Πρίγκιπας Κάρολος: Σε αντίθεση με τη μητέρα του, έλαβε εκπαίδευση εκτός των τειχών του Μπάκιγχαμ. Ωστόσο, άλλαξε αρκετά σχολεία. Στα 8 του γράφτηκε στο Cheam στο Berkshire, ένα μικτό σχολείο. Στα 13 του γράφτηκε στο Gordounston, στη Σκωτία, όπου είχε φοιτήσει και ο πατέρας του, αλλά για εκείνον ήταν μία φρικτή εμπειρία, αφού ένιωθε ιδιαίτερα απομονωμένος. Έτσι, κατέληξε στο Trinity College, του Cambridge, όπου σπούδασε αρχαιολογία και ανθρωπολογία.

Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Στα 13 του χρόνια ξεκίνησε να φοιτά στο Eton, έχοντας μάλιστα υψηλούς βαθμούς. Στη συνέχεια, σπούδασε στο πανεπιστήμιο του St. Andrew’s (εκεί γνώρισε και την Kate Middleton) Ιστορία της Τέχνης και Γεωγραφία.

Πρίγκιπας Χάρι: Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη, δεν έχει ακαδημαϊκή εκπαίδευση, αφού τελειώνοντας το λύκειο, πήγε κατευθείαν στο Στρατό. Μάλιστα, στα σχολείο που φοίτησε είχε τη φήμη του «κλόουν», ενώ φημολογείται ότι έχει δυσλεξία. Οι δε βαθμοί του στο σχολείο ήταν χάλια.

Πρίγκιπας George: Ξεκίνησε στη Σχολή Westacre Montessori στο Norfolk, τον Ιανουάριο του 2016 σε ηλικία δυόμισι ετών. Πρόκειται για ένα από τα πιο ακριβά σχολεία της Μ. Βρετανίας, όπου οι μικροί μαθητές, μεταξύ άλλων, καθοδηγούνται από τους δασκάλους και μαθαίνουν μέσα από παραδείγματα.

localStorage.clear();


Πηγή