Τετάρτη , 29 Μάιος 2024

«Μάρτυρας Κατηγορίας»: Ψευδές το ρεπορτάζ για την απομάκρυνση των Κατσαφάδου-Πολυδερόπουλου λέει ο σκηνοθέτης

Το ρεπορτάζ του Νίκου Γεωργιάδη στην εκπομπή «Πρωινό Σουσου» που αποκάλυψε το όνομα του ηθοποιού που φέρεται να ζήτησε την απομάκρυνση του Θοδωρή Κατσαφάδου και του Νίκου Πολυδερόπουλου διαψεύδουν ο σκηνοθέτης και η εταιρεία παραγωγής.

Σε ανακοινώσεις τους, τόσο ο σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης όσο και η εταιρεία παραγωγής διαψεύδουν κατηγορηματικά το ρεπορτάζ. Η Happy Production γνωστοποίησε, δε, ότι «έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την προστασία της τιμής και της υπόληψης της εταιρείας μας και των συνεργατών της».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι ο Θοδωρής Κατσαφάδος είχε αναφέρει στο «Breakfast@Star» ότι, όπως ενημερώθηκε από τον θεατρικό παραγωγό, ο ίδιος και ο Νίκος Πολυδερόπουλος δεν θα συνεχίσουν στην παράσταση «Μάρτυρας Κατηγορίας» την ερχόμενη σεζόν, ύστερα από σχετικό αίτημα συναδέλφου τους.

Η ανακοίνωση του σκηνοθέτη

Ο ισχυρισμός ότι εγώ κι ο παραγωγός απομακρύναμε αυτούς τους ηθοποιούς κατόπιν υπόδειξης άλλου συναδέλφου τους είναι ψευδής, ανυπόστατος και προσβλητικός προς το πρόσωπό μου. Ουδέποτε συνέβη η οποιαδήποτε υπόδειξη ή απαίτηση από συντελεστή του «Μάρτυρα Κατηγορίας» προς εμένα για να εκδιωχθεί κάποιος άλλος συντελεστής.

Όσο για το τελευταίο ρεπορτάζ (11/4) του Νίκου Γεωργιάδη στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου» στον σταθμό Open που κατονομάζει συγκεκριμένο ηθοποιό ως τον άνθρωπο που με παρότρυνε να απομακρύνω δύο άλλους ηθοποιούς, δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν ευσταθεί και ότι βασίζεται -προφανώς- σε λανθασμένες πηγές. Όλοι οι υπόλοιποι ηθοποιοί του θιάσου, έχουν αποδείξει το ήθος και την αξιοπρέπειά τους και είναι τιμή μου που συνεργάζομαι μαζί τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόφαση να μην συνεχίσει ένας ηθοποιός στην παράσταση που σκηνοθετώ την επόμενη θεατρική περίοδο (2024/25), κι ενώ δεν είχε συμφωνήσει με τον παραγωγό να επεκτείνει το συμβόλαιό του, είναι αποκλειστικά και μόνο δική μου. Οι λόγοι σχετίζονται με δικά μου καλλιτεχνικά κριτήρια, όπως και με την προσωπική μου ηθική. Και οι οκτώ ηθοποιοί του «Μάρτυρα Κατηγορίας» έχουν συνεισφέρει στην μεγάλη επιτυχία της παράστασης και τους ευχαριστώ για την προσφορά τους.

Η ανακοίνωση της Happy Production

Παρακολουθούμε για μέρες σε διάφορα ΜΜΕ δηλώσεις, σχολιασμούς, κρίσεις και – αυθαίρετα – συμπεράσματα, σχετικά με την παράσταση «Μάρτυρας Κατηγορίας» και τους συντελεστές αυτής, η οποία λαμβάνει χώρα στο θέατρο Άνεσις τη φετινή θεατρική σεζόν. Αποκορύφωμα η σημερινή
«αποκάλυψη» τηλεοπτικής εκπομπής του OPEN και του δημοσιογράφου κου Γεωργιάδη, και μάλιστα «διασταυρωμένη» (αλήθεια από ποιόν;) που κατονόμασε συγκεκριμένο συντελεστή της παράστασης περί δήθεν επιβολής της άποψής του στην παραγωγή, με σκοπό την αντικατάσταση συγκεκριμένων συντελεστών τη νέα θεατρική σεζόν!

Επιλογή των ΜΜΕ το πως και τι θα σχολιάσουν, ας επιτραπεί όμως και σε εμάς, να επιλέξουμε να μην μετατρέψουμε σε σίριαλ όσα σχολιάζονται στις διάφορες εκπομπές. Φαίνεται όμως ότι ορισμένοι εκλαμβάνουν αυτή μας τη στάση, ως αδυναμία. Δεν θα αλλάξουμε όμως ούτε τη στάση μας, ούτε τον τρόπο με τον οποίο πορευόμαστε.

Αυτό που δεν θα επιτρέψουμε όμως είναι να κονιορτοποιείται η προσωπικότητα, η τιμή και η υπόληψη, όχι τόσο της παραγωγής, αλλά κυρίως των συντελεστών και συνεργατών αυτής, μηδενός εξαιρουμένου. Δηλώνουμε και καθιστούμε σαφές ότι κανείς συντελεστής της παράστασης δεν ζήτησε, ούτε καν υπονόησε, την αντικατάσταση οποιουδήποτε άλλου συντελεστή. Οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τις θεατρικές παραγωγές της Happy Productions, έτσι και της θεατρικής παράστασης «Μάρτυρας Κατηγορίας», την λαμβάνει αποκλειστικά και μόνο η παραγωγή, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη και κανένας απολύτως άλλος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι επίσης αυτονόητο ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται όχι μόνο στα πλαίσια της νομιμότητας αλλά και της ηθικής. Ήδη έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την προστασία της τιμής και της υπόληψης της εταιρείας μας και των συνεργατών της. Τις όποιες απαντήσεις μας και την τελική κρίση επομένως θα την έχουν, όχι τα τηλεδικαστήρια, αλλά, τα αρμόδια αστικά και ποινικά δικαστήρια. Συνεχίζουμε με αγάπη για το θέατρο, σεβασμό σε κάθε συνεργάτη μας, εκτίμηση στο θεατρικό κοινό, στηριζόμενοι σε αξίες, ιδανικά και ηθική που φωτίζουν την καθημερινή μας δραστηριότητα, μέσα σε, είναι η αλήθεια, χαλεπούς καιρούς.


Πηγή