Κυριακή , 5 Φεβρουάριος 2023

Με αυτή τη ρήτρα που τον καίει έκλεισε τη συμφωνία με τη Ρόμπερτς ο πρίγκιπας Άντριου

Ο πρίγκιπας Άντριου αποδέχθηκε να μη διαψεύσει ποτέ ξανά τις καταγγελίες της Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε ότι τη βίασε, μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ.

Ο ηλικίας 61 ετών πρίγκιπας απέφυγε μια ταπεινωτική αντιπαράθεσή του με την καταγγέλλουσα στο δικαστήριο με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για την καταβολή 12 εκατ. λιρών. Αλλά στο πλαίσιο της συμφωνίας υπάρχει ρήτρα, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph, που απαγορεύει στον δευτερότοκο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ να διαψεύσει ξανά τους ισχυρισμούς της Ρόμπερτς – Τζιούφρε περί σεξουαλικής της κακοποίησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην καταστροφική συνέντευξη, που είχε παραχωρήσει το Νοέμβριο του 2019 στην εκπομπή Newsnight του BBC, ο πρίγκιπας Άντριου είχε αρνηθεί ότι είχε κάνει σεξ με την Ρόμπερτς Τζιούφρε και δήλωσε ότι «δεν θυμάται» να τη συνάντησε ποτέ. Παράλληλα είπε ότι δεν θυμάται την περιβόητη πια φωτογραφία που τον δείχνει να αγκαλιάζει την έφηβη τότε κοπέλα στο σπίτι της Γκισλέιν Μάξγουελ και αμφισβήτησε κατά πόσον ήταν δικό του το χέρι γύρω από τη μέση της.

Ο πρίγκιπας Άντριου αγκαλιάζει τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς υπό το βλέμμα της  Γκισλέιν Μάξγουελ
Ο πρίγκιπας Άντριου αγκαλιάζει τρυφερά τη Βιρτζίνια Τζιούφρι – παλαιότερα γνωστή ως Βιρτζίνια Ρόμπερτς- υπό το βλέμμα της «προαγωγού» του Έπσταϊν, όπως χαρακτηρίζουν διεθνή ΜΜΕ τη Γκισλέιν Μάξγουελ / Φωτογραφία: Florida Southern District Court

Ο Δούκας της Υόρκης ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με την Ρόμπερτς Τζιούφρε, που είχε ισχυριστεί ότι αναγκάστηκε να κάνει σεξ μαζί του τρεις φορές όταν ήταν 17 ετών υπό τις διαταγές του παιδεραστή Τζέφρι Επστάιν. Μόλις τον περασμένο μήνα, η Ρόμπερτς Τζιούφρε έλαβε το πράσινο φως για να μηνύσει τον Άντριου για απροσδιόριστη αποζημίωση σε αστικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Αλλά μετά από διαπραγματεύσεις 72 ωρών μεταξύ των δύο πλευρών μόλις 22 ημέρες προτού ο πρίγκιπας Άντριου βρεθεί αντιμέτωπος με τις πιεστικές ερωτήσεις των δικηγόρων της ενάγουσας στο δικαστήριο- συμφώνησε να καταβάλει 12 εκατ. λίρες – μέρος του ποσού θα προέλθει σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων από τη μητέρα του – σε μια προσπάθεια να «ξεχαστεί» το σκάνδαλο πριν από τους πολυαναμενόμενους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ρόμπερτς Τζιούφρε θα λάβει προσωπική αποζημίωση στο πλαίσιο της συμφωνίας, ενώ η ρήτρα εμπιστευτικότητας απαγορεύει στον Άντριου και τη Ρόμπερτς να μιλήσουν για την υπόθεση ή την οικονομική συμφωνία. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα ο Δούκας της Υόρκης θα κάνει μια «σημαντική δωρεά» στη φιλανθρωπική οργάνωση στήριξης των θυμάτων σεξουαλικής βίας, επικεφαλής της οποίας είναι η Τζιούφρε. Ενώ στη δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο πρίγκιπας Άντριου μετανιώνει για τη σχέση του με τον Επστάιν και χαιρετίζει το θάρρος της κας Τζιούφρε και άλλων διασωθέντων που όρθωσαν το ανάστημά τους για τους ίδιους και για τους άλλους. Δεσμεύεται να δείξει τη μετάνοιά του για τη σχέση του με τον Επστάιν, στηρίζοντας τον αγώνα κατά της διακίνησης ανθρώπων και στηρίζοντας τα θύματα». Σε αντάλλαγμα η Ρόμπερτς Τζιούφρε απέσυρε την αγωγή. Πηγές από τα ανάκτορα ανέφεραν ότι ο Άντριου, του οποίου τους τιμητικούς στρατιωτικούς τίτλους ξήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ τον περασμένο μήνα, δεν θα επιστρέψει ποτέ στο προσκήνιο των δραστηριοτήτων της βασιλικής οικογένειας.


Πηγή