Δευτέρα , 20 Μάρτιος 2023

Ο Μάρλον Μπράντο είχε χωρίσει σύντροφό του με ένα… γράμμα: «Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω» -Βγαίνει σε δημοπρασία

Χειρόγραφη επιστολή που είχε στείλει ο νεαρός τότε Μάρλον Μπράντο για να χωρίσει με τη Γαλλίδα σύντροφό του, στα τέλη της δεκαετίας του ’40, θα μπορούσε να πιάσει έως και 15.000 δολάρια σε δημοπρασία.

Το σπάνιο γράμμα απευθυνόταν στη Solange Podell, την αγαπημένη του Μάρλον Μπράντο, όταν ήταν ακόμη ένας εκκολαπτόμενος σταρ του Broadway.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία δημοπρασιών RR Auction της Βοστώνης είναι υπεύθυνη για την ηλεκτρονική πώληση, η οποία ολοκληρώνεται στις 9 Φεβρουαρίου.

Στο μήνυμα, που είναι γεμάτο με ορθογραφικά λάθη, ο Μάρλον Μπράντο χρησιμοποιεί τη… δοκιμασμένη προσέγγιση «δεν φταις εσύ, φταίω εγώ», καθώς προσπαθούσε να τερματίσει φιλικά τη σχέση του με τη χορεύτρια και ηθοποιό.

«Δεν θέλω να σε ταπεινώσω βλέποντάς σε μόνο όταν έχω διάθεση», έγραφε ο Μάρλον Μπράντο

«Για να μη με νομίζεις εντελώς βαρετό, σου γράφω αυτό το γράμμα για να σου εξηγήσω ότι λόγω της αλλοπρόσαλλης, επιπόλαιης ιδιοσυγκρασίας μου, δεν θέλω να ταπεινώσω και να υποβαθμίσω τα συναισθήματά σου βλέποντάς σε μόνο όταν έχω διάθεση», γράφει με μολύβι ο σταρ τού «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι» στις τρεις σελίδες του γράμματος.

Φωτογραφία: RR Auction
Φωτογραφία: RR Auction

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Παρακαλώ, αποδέξου αυτό το γράμμα με την καρδιά σου ανοιχτή, καθώς είναι γραμμένο με απόλυτη ειλικρίνεια. Λυπάμαι που δεν μπορούσα να προσπαθήσω περισσότερο για να είμαι λιγότερο εγωιστής και ως εκ τούτου λίγο πιο εύκολος. Το ένστικτό μου ήταν απόλυτα ακριβές, αλλά τα συναισθήματά μου, δυστυχώς, ασταθή. Θα σε θυμάμαι με στοργή, σεβασμό και εκτίμηση. Όταν συναντηθούμε στη Γαλλία (ίσως τον Οκτώβριο) πιστεύω ότι η συμπεριφορά μου θα αρμόζει περισσότερο σε έναν ενήλικα».

Ο Μάρλον Μπράντο υπέγραψε την επιστολή γράφοντας «τις θερμότερες ευχές μου, Μάρλον» και πρόσθεσε ένα υστερόγραφο: «Παρακαλώ, δώσε τις ευγενικές μου ευχαριστίες στη μητέρα σου, αν τις δεχτεί».

Μάρλον Μπράντο και Podell γνωρίστηκαν το 1947

Σύμφωνα με τη δημοπρασία, ο Μπράντο και η Podell γνωρίστηκαν το 1947, αφού η Γαλλίδα προσκλήθηκε στα παρασκήνια μιας παραγωγής του «A Streetcar Named Desire», στο οποίο ο Μάρλον Μπράντο έπαιξε τον Στάνλεϊ Κοβάλσκι.

Μετά τον χωρισμό τους, ο Μάρλον Μπράντο επικεντρώθηκε στο όνειρό του να γίνει σταρ του Χόλιγουντ, ενώ η Podell στράφηκε στη φωτογραφία, σπουδάζοντας με τον Ρίτσαρντ Άβεντον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μάρλον Μπράντο κέρδισε δύο Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τις ερμηνείες του στις ταινίες «On the Waterfront» και «The Godfather».


Πηγή