Πέμπτη , 17 Ιούνιος 2021

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ στη μάχη ενάντια στον καρκίνο

Στη μάχη κατά του καρκίνου αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί ο Μπράντλεϊ Κούπερ, ο οποίος και θα πρωταγωνιστήσει και θα σκηνοθετήσει ταινία για τη ζωή του μουσικοσυνθέτη Λέοναρντ Μπερνστάιν.

Ο Αμερικανός ηθοποιός υποστηρίζει ασθενείς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Σον Πάρκερ για την Αντικαρκινική Ανοσοθεραπεία, το οποίο ιδρύθηκε το 2016, σύμφωνα με το Page Six.

Ο Κούπερ θυμήθηκε την δική του εμπειρία του όταν ο πατέρας του, Τσαρλς Τζ. Κούπερ πέθανε το 2011 από καρκίνο του πνεύμονα: «Κάθεστε σε αυτή την πολυθρόνα με τον ορό. Καθώς περπατάτε στην αίθουσα, βλέπετε τόσους πολλούς ανθρώπους που είναι μόνοι. Είναι ένα φρικτό περιβάλλον και σκέφτομαι πόσο τυχερός ήταν ο πατέρας μου που είχε κάποιον σαν εμένα να είμαι μαζί του σε αυτή τη φρικτή δοκιμασία».

«Ήμουν απεγνωσμένος. Είναι πέρα από αγχωτικό όταν κάθεσαι σε αυτό το δωμάτιο και απλά παίρνεις τη διάγνωση και στη συνέχεια… πού πηγαίνεις μετά; Συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει πολλή φροντίδα για τους ανθρώπους… το επίπεδο της μοναξιάς μπορεί να καταβάλει έναν άνθρωπο που περνά όλο αυτό» είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ ήταν ομιλητής σε πάνελ στη διάσκεψη Town & Country Philanthropy Summit μαζί με τον Σον Πάρκερ, συνιδρυτή του Napster, πρώτο πρόεδρο του Facebook, ιδρυτή και πρόεδρο του Ιδρύματος Parker, το οποίο επικεντρώνεται στην έρευνα για την ανοσοθεραπεία ώστε να μετατραπεί ο καρκίνος μια ιάσιμη ασθένεια. Τη συζήτηση συντόνισε η Γκέιλ Κινγκ.

localStorage.clear();


Πηγή