Τετάρτη , 29 Μάιος 2024

Ο πρίγκιπας Χάρι έκοψε επισήμως δεσμούς με τη Βρετανία -Σάλος με τη νέα του κίνηση

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασής του και της Μέγκαν να εγκαταλείψουν τα βασιλικά καθήκοντα το 2020, ο πρίγκιπας Χάρι είχε δηλώσει σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση: «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι μου και ένα μέρος που αγαπώ. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ».

Τέσσερα χρόνια αργότερα, πολλά, όπως φαίνεται, έχουν αλλάξει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Daily Mail αποκάλυψε ότι ο πρίγκιπας Χάρι ενημέρωσε τα αρχεία του στη χώρα αυτή για να καταστήσει σαφές ότι δεν ζει πλέον στη Βρετανία.

Κάτοικος ΗΠΑ πλέον ο πρίγκιπας Χάρι

Τα αρχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα καταγράφουν ότι η «νέα χώρα/κράτος συνήθους διαμονής» του είναι πλέον οι ΗΠΑ. Προηγουμένως είχε καταγραφεί ως τέτοια η Μεγάλη Βρετανία.

Η αλλαγή έρχεται καθώς αυξάνεται η πίεση στην κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να δώσει στη δημοσιότητα τα αρχεία βίζας του Χάρι, αφού οι ακτιβιστές εκμεταλλεύτηκαν τα σχόλια του Αμερικανού πρέσβη στο Λονδίνο ότι δεν θα απελαθεί όσο ο Μπάιντεν είναι πρόεδρος.

Τα νέα στοιχεία εγείρουν επίσης σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το αν μπορεί να παραμείνει ως Σύμβουλος του Κράτους, ένα από τα επτά μέλη της βασιλικής οικογένειας που μπορούν να αναπληρώνουν τον μονάρχη αν βρίσκεται στο εξωτερικό ή αν δεν είναι καλά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον νόμο, οι Σύμβουλοι του Κράτους πρέπει να έχουν κατοικία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ο Χάρι δεν έχει σπίτι εκεί, αφού ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε από τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ να εγκαταλείψουν το Frogmore Cottage, δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ.


Πηγή