Σάββατο , 28 Ιανουάριος 2023

Παγκόσμιο σοκ για την Σελίν Ντιόν: Βουρκωμένη αποκάλυψε ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια που κάνει τους ανθρώπους «άγαλμα»

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι ακυρώνεται η ευρωπαϊκή της περιοδεία, η Σελίν Ντιόν βουρκωμένη αποκάλυψε στο Instagram ότι πάσχει από μία σπάνια νευρολογική ασθένεια.

Η διάσημη Καναδή τραγουδίστρια διαγνώστηκε με το σύνδρομο Stiff Person Syndrome (SPS), το οποίο προκαλεί ανεξέλεγκτη ένταση στους μύες.

Η πάθηση αφήνει τελικά τους πάσχοντες σαν «ανθρώπινα αγάλματα», καθώς σταδιακά προκαλεί μυϊκή ακαμψία, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην μπορούν να περπατήσουν ή να μιλήσουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για το SPS, υπάρχουν θεραπείες για την επιβράδυνση της εξέλιξης, με τη Σελίν Ντιόν να αποκαλύπτει ότι κάνει ό,τι μπορεί για να ελαχιστοποιήσει τα συμπτώματα.

Η 54χρονη τραγουδίστρια απευθύνθηκε στους θαυμαστές της με μια ανάρτηση, πριν λίγη ώρα, καθώς αποκάλυψε ότι αυτό ήταν και ο λόγος που την ανάγκασε να ακυρώσει την ευρωπαϊκή της περιοδεία.

Συγκλονίζει η Σελίν Ντιόν στο βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram

Με μαύρο φόρεμα και φανερά συγκινημένη, η Σελίν Ντιόν επιβεβαίωσε τους φόβους και μίλησε μέσα από ένα συγκλονιστικό βίντεο, για το πρόβλημα υγείας της.

«Γεια σε όλους, συγγνώμη που μου πήρε τόσο καιρό να επικοινωνήσω μαζί σας. Μου λείπετε όλοι τόσο πολύ και ανυπομονώ να βρεθώ στη σκηνή και να σας μιλήσω από κοντά.

‘Όπως ξέρετε ήμουν πάντα ένα ανοιχτό βιβλίο και δεν ήμουν έτοιμη να πω τίποτα πριν, αλλά τώρα είμαι έτοιμη. Αντιμετωπίζω προβλήματα με την υγεία μου εδώ και πολύ καιρό και μου είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω για όλα όσα περνάω», είπε αρχικά η Σελίν Ντιόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και συνέχισε: «Πρόσφατα διαγνώστηκα με μια πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται Stiff Person Syndrome (SPS) και επηρεάζει 1 στους ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε πολλά γι’ αυτή τη σπάνια πάθηση, τώρα ξέρουμε ότι αυτό είναι που προκαλεί όλους τους σπασμούς που είχα».

Περιγράφοντας λεπτομερώς τον αντίκτυπο που έχει η πάθησή, η Σελίν Ντιόν συνέχισε: «Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινής μου ζωής, προκαλώντας μερικές φορές δυσκολίες όταν περπατάω και μη επιτρέποντάς μου να χρησιμοποιήσω τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδήσω όπως συνήθιζα.

Με πονάει που σας λέω σήμερα ότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα είμαι έτοιμη να ξαναρχίσω την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο. Έχω μια σπουδαία ομάδα γιατρών που βρίσκονται στο πλευρό μου για να με βοηθήσουν να γίνω καλύτερα και τα πολύτιμα παιδιά μου που με στηρίζουν και με βοηθούν. Δουλεύω σκληρά με τον αθλητιατρικό μου θεραπευτή κάθε μέρα για να χτίσω τη δύναμή μου και την ικανότητά μου να αποδίδω ξανά, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι ένας αγώνας.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι το τραγούδι, είναι αυτό που έκανα όλη μου τη ζωή και αυτό που αγαπώ να κάνω περισσότερο. Μου λείπει τόσο πολύ. Μου λείπει να σας βλέπω όλους στη σκηνή. Πάντα δίνω το 100% όταν κάνω το σόου μου, αλλά η κατάστασή μου τώρα μου δεν μου επιτρέπει να σας το δώσω αυτό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Για να μπορέσω να σας πλησιάσω ξανά δεν έχω άλλη επιλογή από το να επικεντρωθώ στην υγεία μου αυτή τη στιγμή και έχω την ελπίδα ότι είμαι στο δρόμο της ανάρρωσης. Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για τις ευχές, την αγάπη και την υποστήριξή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Να προσέχετε τον εαυτό σας. Να είστε καλά. Σας αγαπώ τόσο πολύ και πραγματικά ελπίζω να σας ξαναδώ πολύ σύντομα».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Σελίν Ντιόν μιλά ανοιχτά για τα προβλήματα υγείας της που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, όταν ακύρωσε τις ημερομηνίες της παγκόσμιας περιοδείας της Courage στη Βόρεια Αμερική. Η ανακοίνωση ήρθε τρεις μήνες αφότου αναγκάστηκε να ακυρώσει την επιστροφή της στο Λας Βέγκας και την Ευρώπη λόγω του ίδιου προβλήματος υγείας.


Πηγή