Δευτέρα , 19 Σεπτέμβριος 2022

Πρίγκιπας Τζορτζ και Σαρλότ θα πάνε στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ -Γιατί πίεσε το παλάτι Γουίλιαμ-Κέιτ

Πρίγκιπας Τζορτζ και πριγκίπισσα Σαρλότ θα παραστούν τελικά στην κηδεία της προγιαγιάς τους βασίλισσας Ελισάβετ.

Τα τρία παιδιά των πρίγκιπα Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον δεν έχουν εμφανιστεί σε καμία εκδήλωση πένθους για την βασίλισσα Ελισάβετ, με τους γονείς τους να επιλέγουν να τα κρατήσουν μακριά από την όποια τελετή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οπως φαίνεται όμως πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον υπέκυψαν στις πιέσεις του παλατιού και έτσι αύριο στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα παραστούν ο 9 ετών πρίγκιπας Τζορτζ και η 7 ετών πριγκίπισσα Σαρλότ. Δεν θα παραστεί ο 4 ετών πρίγκιπας Λούις.

Θα περπατήσουν μόνοι τους Τζορτζ και Σαρλότ στην κηδεία της Ελισάβετ

Τα δύο μικρά παιδιά θα μπουν στο Αββαείο του Γουέστμινστετ στι 13:00 ώρα Ελλάδος, περπατώντας πίσω από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, ακριβώς πίσω από τους γονείς τους, Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον και μπροστά από τους θείους τους πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ.

Γιατί πίεσε το παλάτι την Κέιτ Μίντλετον και τον Γουίλιαμ να φέρουν τουλάχιστον τον Τζορτζ στην κηδεία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail το Σάββατο, ανώτεροι σύμβουλοι του παλατιού ζήτησαν από το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιτρέψουν στον πρίγκιπα Τζορτζ να παραστεί στην κηδεία της βασίλισσας, λόγω του ισχυρού συμβολικού μηνύματος που θα έστελνε.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ είναι πλέον ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχοντας αυτό κατά νου, το παλάτι πρότεινε ότι θα ήταν καλό για το κοινό να δει τον νεαρό πρίγκιπα – ο οποίος αποκαλούσε χαϊδευτικά τη βασίλισσα “Gan Gan” – και αποτελεί το μέλλον της Μοναρχίας.

Ανθρωπος από το παλάτι δήλωσε: «Οι αυλικοί επιθυμούν οπωσδήποτε ο πρίγκιπας Τζορτζ να είναι στην κηδεία με κάποια ιδιότητα, έστω και μόνο για να καθησυχάσει το έθνος για τη σειρά διαδοχής».

Μια άλλη πηγή του παλατιού δήλωνε το Σάββατο: «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό συζήτηση. Δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση». Οπως φαίνεται το Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον υπέκυψαν στην πίεση του παλατιού.

Μόνο ο πρίγκιπας Τζορτζ καταλαβαίνει τι έχει συμβεί

Τα παιδιά του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας δεν έχουν εμφανιστεί δημόσια από τότε που ανακοινώθηκε ο θάνατος της βασίλισσας την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

Δύο από τα άλλα δισέγγονα της βασίλισσας, η Mia και η Lena Tindall, βρέθηκαν στο Westminster Hall την Παρασκευή στην αγρυπνία των πριγκίπων. Βρίσκονταν στον εξώστη μαζί με τους γονείς τους Zara και Mike Tindall καθώς η γιαγιά τους, πριγκίπισσα Άννα, έπαιρνε τη θέση της μαζί με τα τρία αδέλφια της για τη σιωπηλή αγρυπνία δίπλα στο φέρετρο της βασίλισσας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γουίλιαμ μίλησε συγκινητικά την περασμένη εβδομάδα για το πώς το περπάτημα πίσω από το φέρετρο της γιαγιάς του καθώς αυτό έφυγε για τελευταία φορά από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ την Τετάρτη είχε ξυπνήσει οδυνηρές αναμνήσεις από την κηδεία της μητέρας του πριγκίπισσας Νταϊάνα πριν από 25 χρόνια.

Ο Γουίλιαμ και ο Χάρι, τότε 15 και 12 ετών, βρέθηκαν αντιμέτωποι -εκτός όλων των άλλων- με τη δημοσιότητα που πήρε η θλίψη τους όταν ακολούθησαν το φέρετρο της Νταϊάνα στην ίδια διαδρομή στο Mall και στο Whitehall. Έγινε μια από τις καθοριστικές εικόνες της ημέρας και είναι άμεσα συνδεμένη με την κηδεία της Νταϊά α.

Ο Γουίλιαμ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι ήταν «ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχω κάνει ποτέ», ενώ ο Χάρι δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι πρέπει να ζητηθεί από κανένα παιδί να το κάνει αυτό, σε καμία περίπτωση».

Ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ, επτά ετών, έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο αυτό το καλοκαίρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνόδευσαν τους γονείς τους σε ένα ταξίδι στην Ουαλία και εθεάθησαν στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ. Ακόμη και ο τετράχρονος πρίγκιπας Λούις παρακολούθησε τη συναυλία Platinum Party at the Palace.

Τζορτζ και Σαρλότ είχαν παραστεί και στο μνημόσυνο που είχε γίνει για τον πρίγκιπα Φίλιππο τον περασμένο χειμώνα.

Ο Τζορτζ λέγεται ότι έχει στενή σχέση με την προγιαγιά του. Η βασίλισσα γιόρτασε τα ένατα γενέθλιά του τον Ιούλιο μοιράζοντας μια φωτογραφία των δυο τους στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ το Σαββατοκύριακο του Ιωβηλαίου.

Ενώ το κοινό δεν έχει δει ακόμη τα μικρά παιδιά της Ουαλίας μετά το θάνατο της βασίλισσας, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ έχουν δώσει κάποιες ενδείξεις για το πώς τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν το θέμα του θανάτου της προγιαγιάς τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι στο σχολείο, τα φροντίζουν καλά. Βρίσκονται σε μια ρουτίνα και είναι ευτυχισμένα. Είναι με νέους φίλους», είπε η Κέιτ Μίντλετον.

Εξήγησε ότι μόνο ο πρίγκιπας Τζορτζ καταλαβαίνει τι έχει γίνει, ενώ Σαρλότ και Λούις δεν φαίνονται να αντιλαμβάνονται τι σημαίνει ότι πέθανε η προγιαγιά τους. Μαλιστα μετέφερε κάτι που της είπε ο μικρός Λούις. «Τουλάχιστον τωρα θα είναι με τυον προπαππού στον ουρανό».

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δήλωσε ότι τα παιδιά είναι «Οκ», προσθέτοντας: «Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τα πάντα σταθερά γι’ αυτά».

Όταν κάποιος από το κοινό είπε: “Πρέπει να το συζητούν στο σχολείο”, ο Ουίλιαμ απάντησε: “Το συζητούν. Γίνονται πολλές συζητήσεις”.


Πηγή