Πέμπτη , 19 Μάιος 2022

Πώς θα αφαιρέσετε τη μούχλα από το εσωτερικό στενών μεταλλικών μπουκαλιών νερού – Πεντακάθαρα σε ένα λεπτό [βίντεο] | ΖΩΗ

Έχετε κοιτάξει ποτέ το εσωτερικό των ανοξείδωτων μπουκαλιών νερού σας; Εάν ναι, μήπως παρατηρήσατε ίχνη μούχλας στο εσωτερικό τους;

Η Ανίτα Μπίργκες από το Σίδνεϊ, μια στιλίστρια και influencer στο Instagram που μοιράζεται συχνά συμβουλές για το σπίτι, μοιράστηκε ένα χρήσιμο κόλπο για τον καθαρισμό των μπουκαλιών νερού από ανοξείδωτο χάλυβα και την αφαίρεση τυχόν συσσωρευμένης μούχλας στο εσωτερικό τους, με απλά υλικά που έχουμε όλοι μας στο σπίτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαδικασία – Πεντακάθαρα μέσα σε μόλις ένα λεπτό

Συγκεκριμένα, η Ανίτα ξεκινά ρίχνοντας το 1/3 ενός φλιτζανιού ρύζι σε ένα μπουκάλι νερό από ανοξείδωτο χάλυβα. Στην συνέχεια, προσθέτει μια μικρή ποσότητα υγρού πιάτων και γεμίζει με μισό φλιτζάνι νερό. Ακολούθως το κλείνει καλά και το ανακινεί πολύ καλά.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία , αφαιρεί το ρύζι με το νερό, ξεπλένει καλά το εσωτερικό του μπουκαλιού και αποκαλύπτει το πεντακάθαρο και λαμπερό εσωτερικό του χωρίς ίχνος μούχλας.

Αρκετοί ήταν αυτοί που σχολίασαν κάτω από την ανάρτησή της, ευχαριστώντας την για το εύχρηστο κόλπο σχετικά με το πώς να αφαιρέσει κανείς τη μούχλα από ένα τέτοιο μπουκάλι εάν δεν έχει το ειδικό βουρτσάκι. Μια γυναίκα έγραψε πως μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε ένα πιρούνι ή ένα μαχαίρι στο οποίο τύλιγε ένα κομμάτι ύφασμα προκειμένου να χωρέσει εκεί μέσα και να καθαρίσει το μπουκάλι. Μια άλλη ανέφερε πως χρησιμοποιούσε ταμπλέτες καθαρισμού οδοντοστοιχίας για να τα καταφέρει. «Σ’ ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μας. Θα το κάνω αμέσως» πρόσθεσε κάποιος άλλος.


Πηγή