Κυριακή , 24 Ιανουάριος 2021

Σάλος με το κολιέ με ναζιστικό σύμβολο προς πώληση στο online κατάστημα της Σακίρα

Ο όμιλος διοργάνωσης συναυλιών Live Nation ζήτησε συγγνώμη, επειδή στα είδη που πωλούνταν σε συναυλία της Σακίρα εμφανίστηκαν και ναζιστικά σύμβολα.

Η τραγουδίστρια είναι στο μέσον της παγκόσμιας περιοδεία της El Dorado, με σταθμούς στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική.

Ένα χρυσού χρώματος περιδέραιο που παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα της Σακίρα φαινόταν σαν σχέδιο του ήλιου, όμως ορισμένοι θαυμαστές υποστήριξαν ότι έμοιαζε επίσης με το ναζιστικό έμβλημα του «μαύρου ήλιου» ή του «τροχού του ήλιου» που περιέχει κρυμμένες σβάστικες.

Η τιμή του ήταν 9,95 δολ. αλλά, σύμφωνα με το NME έχει αφαιρεθεί από τα είδη προς πώληση.

«Έτσι, η Σακίρα πιθανότατα έβαλε τυχαία ένα σύμβολο ναζιστών στο κατάστημα και δεν το γνώριζε» έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Twitter, ένας εκπρόσωπος του Live Nation έγραψε:

«Το περιδέραιο Live Nation που σχεδιάστηκε για την παγκόσμια περιοδεία El Dorado της Shakira βασίστηκε σε προ-κολομβιανό σύμβολο. Ωστόσο, ορισμένοι θαυμαστές εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι το σχέδιο φέρει μια ακούσια ομοιότητα με σύμβολα των Νεοναζί. Σας ζητάμε ειλικρινά συγνώμη για αυτή την μη ηθελημένη ομοιότητα και αποσύραμε μόνιμα το αντικείμενο από τη συλλογή της περιοδείας».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Κολομβιανή ποπ σταρ έδωσε την πρώτη της συναυλία από το 2010 στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Εμφανίστηκε στο The O2 στο Λονδίνο στις 11 Ιουνίου για να προωθήσει το τελευταίο της άλμπουμ «El Dorado».

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2017 και έφτασε στο νούμερο ένα στο iTunes σε 37 χώρες.

localStorage.clear();


Πηγή