Κυριακή , 4 Δεκέμβριος 2022

Σοφία Κιάνι: Νέο πρόσωπο για το Κλίμα η 21χρονη Ιρανή ακτιβίστρια [εικόνες]

Μπορεί η Γκρέτα Τούνμπεργκ να αρνήθηκε να παρευρεθεί στη σύνοδο της Αιγύπτου για το κλίμα, κατηγορώντας την για «πράσινο πλύσιμο», ωστόσο, μια 21χρονη Ιρανή ακτιβίστρια αναδείχθηκε το νέο πρόσωπο για τη κλιματική αλλαγή.

Η όμορφη Ιρανο-αμερικανή Σοφία Κιάνι είναι μόλις 21 ετών. Σπουδάζει επιστήμη του κλίματος και δημόσια πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και είναι το νεότερο μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας Νεολαίας του ΓΓ του ΟΗΕ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη χαρακτηρίζουν ακτιβίστρια αλλά ο ακριβέστερος όρος για την Κιάνι είναι κοινωνική επιχειρηματίας. Ίδρυσε και διευθύνει τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Καρδινάλιοι του Κλίματος».

«Οι ομάδες ανθρώπων που επηρεάζονται δυσανάλογα από την κλιματική αλλαγή δικαιούνται να έχουν πρόσβαση στις πηγές που βγάζουν νόημα για τις συμφορές που καταστρέφουν τις κοινότητες τους», είπε η 21χρονη κοπέλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οργάνωσή της σε συνεργασία με 8.000 δίγλωσσους εθελοντές φοιτητές έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για να καλύψει το κενό πληροφόρησης για το 75% του κόσμου που δεν μιλά αγγλικά, γλώσσα στην οποία είναι γραμμένα τα περισσότερα επιστημονικά συγγράμματα.

«Μέσα σε μόλις ένα χρόνο μεταφράσαμε εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις που αφορούν κλιματικές πληροφορίες σε περισσότερες από 100 γλώσσες, μεταξύ των οποίων Γιόρμπα, Σαμόλι, Σουαχίλι και Γκουζαράντι», είπε η 21χρονη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κιανι έχει θέσει ως μεγάλο στόχο, το έργο αυτό να αναλάβουν συντονισμένα οι κυβερνήσεις σε συνεργασία με επιστήμονες και συμβούλους.

Ο διεθνής Τύπος προβάλει την Σοφία Κιάνι η οποία έχει συνεργαστεί με διάφορα νεανικά έντυπα και έχει δώσει διαλέξεις σε πολλά Πανεπιστήμια. Επίσης συμμετείχε στη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα στην Αίγυπτο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή