Κυριακή , 7 Αύγουστος 2022

Στάθης Ψάλτης: Έγινε η εκταφή του χωρίς να ενδιαφερθεί κανένας συγγενής

Πέντε χρόνια πέρασαν από το θάνατο του Στάθη Ψάλτη, και στο κοιμητήριο Ζωγράφου έγινε η εκταφή, ωστόσο εκεί δεν βρέθηκε κανένας συγγενής του.

Το πρωί της Τρίτης 17 Μαΐου στο Κοιμητήριο Ζωγράφου έγινε η εκταφή του αγαπημένου ηθοποιού, που άφησε εποχή σε κινηματογράφο και θέατρο και έφυγε από τη ζωή στις 21 Απριλίου 2017, σε ηλικία 66 ετών. Ωστόσο, σύμφωνα με μια ανάρτηση στα social media, δεν βρέθηκε εκεί κάποιος συγγενής του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το ποστ στη σελίδα «Μένουμε Ζωγράφου», που συνοδεύεται με δύο φωτογραφίες από τον τάφο του Στάθη Ψάλτη, η μία πριν από το σπάσιμο των μαρμάρων και η δεύτερη μετά, «σήμερα έγινε και η εκταφή του αγαπημένου μας Στάθη, δυστυχώς “υπηρεσιακά”. Ουδείς ενδιαφέρθηκε, ουδείς ασχολήθηκε. Κρίμα, γιατί τελικά από λόγια είμαστε πλούσιοι, αλλά από έργα φτωχοί και ανάξιοι… Αναπαυμένος να είναι. Ο Δήμος Ζωγράφου παραχώρησε θέση στο οστεοφυλάκιο Τιμής ένεκεν».

Το κείμενο αυτό αναδημοσίευσε η Μαίρη Μπάρκουλη, η οποία έγραψε χαρακτηριστικά σε δική της ανάρτηση στο Facebook: «Ντροπή… Είχα ενημερώσει να πληρώσω εγώ την εκταφή και να αναλάβω τα οστά. Και ο δήμαρχος μου υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να τον βγάλει κανείς. Ντροπή και αίσχος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγη ώρα αργότερα η ανάρτηση αυτή κατέβηκε και η Μαίρη Μπάρκουλη επανήλθε με νέα, στην οποία αναφέρει πως μίλησε με τον δήμαρχο και έμαθε γιατί αποφασίστηκε η εκταφή του Στάθη Ψάλτη.

«Μόλις μίλησα με τον δήμαρχο, ο οποίος μου εξήγησε ότι ύστερα από άκαρπες προσπάθειες να βρουν τους συγγενείς του, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την εκταφή. Όλα έγιναν όπως έπρεπε και θα επικοινωνήσω με τον αντιδήμαρχο για τα οστά και την φροντίδα τους που ζήτησα να το κάνω όπως πρέπει», αναφέρει η ανάρτηση.


Πηγή