Τετάρτη , 29 Μάιος 2024

Σταμάτης Κραουνάκης: Δεν ντράπηκα ποτέ που είμαι χοντρός -Ο Ρίζος έκανε καριέρα σαν κοντός

Ο Σταμάτης Κραουνάκης αναφέρθηκε στην πολιτική ορθότητα και τη λέξη «χοντρή» που αφαίρεσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη από το γνωστό τραγούδι «Άδωνις».

Ο τραγουδοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Musikology της ΕΡΤ και απόσπασμα από τις δηλώσεις του προβλήθηκε στην εκπομπή «Πρωινό».

«Δηλαδή τι; Να μην πούμε τη χοντρή, “χοντρή”;. Αυτό θέλουμε να πούμε; Για να τελειώνουμε. Παλιά δεν υπήρχαν αυτά. Ο Ρίζος έκανε καριέρα σαν κοντός, η χοντρή του θησαυρού έκανε τεράστια καριέρα σαν χοντρή του θησαυρού στη γελοιογραφία. Δεν βρίζουμε κανέναν. Όλα αυτά στην ανεκδοτολογία της δημιουργίας έχουν πάρα πολύ μεγάλη πλάκα», είπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόνισε πως δεν είχε ποτέ πρόβλημα με τους χαρακτηρισμούς σχετικά με το βάρος του, λέγοντας: «Δεν ξέρω, εγώ ως χοντρός δεν το έχω γενικά αυτό το πράγμα πάνω μου. Δηλαδή, δεν το κουβάλησα ποτέ, ποτέ δεν ντράπηκα που είμαι χοντρός. Πιστεύω πάρα πολύ στη σάτιρα, πάντα υπάρχει ένας τρόπος να πούμε αυτό που πρέπει να πούμε, χωρίς να προσβάλουμε κανέναν. Όπως και πάντα υπάρχει τρόπος να σατιρίσουμε κάτι, χωρίς να πυροβολήσουμε».

Τέλος, πρόσθεσε:«Δεν κοροϊδεύεται το κοινό. Αν δεν είναι το τραγούδι να πάει στην ψυχή του κόσμου, όσα λεφτά κι αν του ρίξεις, δεν θα ζήσει παρά μόνο δύο μήνες. Για να το ψωνίσει η ψυχή το τραγουδάκι, πρέπει κάτι να κουνηθεί μέσα στο φυλλοκάρδι, αλλιώς… goodbye».ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή