Παρασκευή , 24 Σεπτέμβριος 2021

Τα «κίτρινα γιλέκα»… τρομάζουν τον Dior

«Κίτρινα γιλέκα» και Εβδομάδα ανδρικής μόδας δεν συμβαδίζουν… και για τον λόγο αυτό το ντεφιλέ του οίκου Dior για τον άνδρα στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2019 στις 18.00 το απόγευμα. Η επίδειξη μόδας είχε προγραμματιστεί αρχικά το Σάββατο στις 19 του μηνός αλλά αναβλήθηκε λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων των «κίτρινων γιλέκων» στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο οίκος Ντιόρ ανακοίνωσε τη νέα ημερομηνία στους καλεσμένους του με ηλεκτρονικό μήνυμα, χωρίς ακόμη να γίνει γνωστός ο τόπος διεξαγωγής της παρουσίασης της ανδρικής κολεξιόν για το φθινόπωρο και τον χειμώνα 2019/2020.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094622034-0’); });

Η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στα ντεφιλέ του οίκου Comme des Garçons Homme που έχει προγραμματιστεί την ίδια ημέρα στις 17.00 και του Balmain Homme στις 19.00.

Στα «κίτρινα γιλέκα» φέρεται να οφείλεται η πτώση του κύκλου εργασιών από 20% έως 40% στο λιανικό εμπόριο και μια μείωση της επισκεψιμότητας στα εμπορικά κέντρα. Ο αντίκτυπος των κινητοποιήσεων των διαδηλωτών δείχνει να έχει «σοβαρές και συνεχιζόμενες» συνέπειες, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ.

Οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από τους διαδηλωτές κοστίζουν ακριβά σε επισκευές στις μπουτίκ του 8ου διαμερίσματος του Παρισιού. Τον Δεκέμβριο ένδεκα πολυτελή καταστήματα διάσημων γαλλικών οίκων λεηλατήθηκαν, ανάμεσά τους οι μπουτίκ των Givenchy και Chanel και οι ζημιές ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ.

Η πρωτεύουσα της πολυτέλειας και της μόδας πληρώνει ακριβά τις διεκδικήσεις της. Αυτό υπονομεύει και τη φήμη της. Ο Μάριο Ορτέλι, στέλεχος της εταιρίας συμβούλων στον τομέα των ειδών πολυτελείας Ortelli & Co, είχε δηλώσει παλαιότερα: «Κανείς δεν θέλει να κάνει βόλτα με μια τσάντα Hermes στο χέρι, όταν γύρω του σημειώνονται βίαιες διαδηλώσεις».

Ωστόσο, τίποτε δεν πρέπει να αποθαρρύνει τους φασιονίστας. Η Εβδομάδα Μόδας θα πραγματοποιηθεί παρά τις κινητοποιήσεις. Όπως έλεγε η αείμνηστη σχεδιάστρια μόδας Ιταλίδα Έλσα Σκιαπαρέλι, «σε δύσκολες περιόδους, η μόδα είναι πάντα εκκεντρική».

localStorage.clear();


Πηγή