Δευτέρα , 21 Ιούνιος 2021
Το μήνυμα της Μέγκαν Μαρκλ με σπασμένη φωνή: Η ζωή του Τζορτζ Φλόιντ μετρούσε

Το μήνυμα της Μέγκαν Μαρκλ με σπασμένη φωνή: Η ζωή του Τζορτζ Φλόιντ μετρούσε

«Η ζωή του Τζορτζ Φλόιντ μετρούσε, και η ζωή της Μπριόνα Τέιλορ μετρούσε και η ζωή του Φιλάντο Καστίγιο μετρούσε» είπε η Μέγκαν Μάρκλ απευθυνόμενη στους τελειόφοιτους του Immaculate Heart High School στη διάρκεια της ομιλίας της, μέσω βίντεο, αναφερόμενη σε ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από αστυνομική βία.

Το σχολείο βρίσκεται στο Λος Άντζελες και ως απόφοιτη και η ίδια του σχολείου αυτού, η Μέγκαν Μαρκλ απευθύνεται στις τελειόφοιτες στέλνοντας το δικό της μήνυμα κατά του ρατσισμού, δηλώνοντας συντετριμμένη από όσα συμβαίνουν στην Αμερική.

«Δεν ήξερα τι να σας πω… Ήθελα να πω το σωστό. Συνειδητοποίησα πως το μόνο λάθος είναι να μην πω τίποτα επειδή η ζωή του Τζορτζ Φλόιντ μετρούσε… (…) και οι ζωές τόσων άλλων ανθρώπων, που άλλων τα ονόματα γνωρίζουμε και άλλων όχι» τόνισε.

Η Μαρκλ θυμήθηκε και την κατάσταση στο Λος Άντζελες το 1992, όταν εκείνη ήταν «11-12 ετών». «Θυμάμαι την απαγόρευση κυκλοφορίας, που είχε πυροδοτηθεί από μια ρατσιστική ενέργεια, τρέξαμε στο σπίτι, στάχτη έπεφτε από τον ουρανό, μύριζε καπνός και βλέπαμε καπνό να βγαίνει από τα κτίρια… Θυμάμαι άνδρες με μαύρα στο πίσω μέρος ενός βαν να κρατάνε όπλα… Θυμάμαι να γυρίζουμε σπίτι και να βλέπω ένα δέντρο, που ήταν εκεί από πάντα, εντελώς καμένο. Κι αυτές οι αναμνήσεις δεν φεύγουν».

Επισήμανε ωστόσο και την άλλη πλευρά αυτού του διχασμού, την πλευρά που προσφέρει ελπίδα, «οι άνθρωποι να έρχονται κοντά, με αλληλεγγύη, κοινότητες έρχονται κοντά. Θα είστε μέρος αυτού του κινήματος» συνέχισε.


Πηγή