Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Άγνωστες τραγικές λεπτομέρειες της ζωής της Γουίτνεϊ Χιούστον

Ήταν 11 Φεβρουαρίου του 2012, όταν «έσβησε» για πάντα η «Φωνή» της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Η Γουίτνεϊ Χιούστον βρέθηκε νεκρή στη μπανιέρα της πολυτελούς σουίτας της, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Ο ξαφνικός θάνατος της «πάγωσε» όλο τον κόσμο, προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση.

Έξι χρόνια μετά και η κορυφαία ερμηνεύτρια της Ποπ μουσικής, όχι μόνο δεν έχει ξεχαστεί, αλλά κατά καιρούς δημοσιεύματα, κυρίως, φέρνουν στο φως άγνωστες λεπτομέρειες της πολυτάραχης ζωής της. Ωστόσο, αυτή τη φορά ένα νέο ντοκιμαντέρ έρχεται να ρίξει φως σε άγνωστες λεπτομέρειες, με ένα συγκλονιστικό τρόπο.

Το ««Whitney: Can I Be Me» βγήκε πρόσφατα στις κινηματογραφικές αίθουσες και εξετάζει προσεκτικά τη ζωή της Χιούστον, ξεκινώντας από τα χρόνια που ήταν άγνωστη. Και, κυρίως, ξεδιπλώνει την ανθρώπινη πλευρά της «ντίβας», με τις αδυναμίες της, τα πάθη της (που την οδήγησαν και στο θάνατο), αλλά και τις τραγικές προσωπικές ιστορίες, που συνηθίζουν να συνοδεύουν πολλά από τα σύγχρονα «είδωλα».

Μάλιστα, αυτές οι ιστορίες σημάδεψαν τα παιδικά της χρόνια και καθόρισαν τη μετέπειτα ζωή της.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, η Γουίτνεϊ Χιούστον, στην παιδική της ηλικία κακοποιήθηκε σεξουαλικά, από ένα μέλος της οικογένειάς της. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο αδελφός της, Γκάρι, του είχε εκμυστηρευτεί ότι η ξαδέλφη τους, Ντι Ντι Γουόργουικ (αδελφή της σπουδαίας τραγουδίστριας, Ντιόν Γουόργουικ) την κακοποίησε, όταν ήταν παιδί.

Τα λεγόμενα του επιβεβαιώνει και η επί πολλά χρόνια στενή συνεργάτης της αδικοχαμένης τραγουδίστριας Μέρι Τζόουνς, τονίζοντας ότι η κακοποίηση επηρέασε διανοητικά και συναισθηματικά την Γουίτνεϊ.

Άλλωστε και η ίδια στο παρελθόν δήλωνε ότι η κακοποίηση των παιδιών, της προκαλούσε οργή. Ίσως και τα όσα πέρασε η ίδια ως παιδί, την είχαν καταστήσει επιφυλακτική έως και καχύποπτη με όλους και δεν εμπιστευόταν σε κανέναν την κόρη της Μπόμπι Κριστίνα («έφυγε» από τη ζωή το 2015, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τη μητέρα της, από υπερβολική δόση ναρκωτικών), την οποία έπαιρνε πάντα, μαζί της σε όλες τις περιοδείες της.

Η Γουίτνεϊ Χιούστον είχε μία ιδιαίτερη σχέση με τον Μάικλ Τζάκσον. Υπήρξαν στενοί φίλοι και ο ξαφνικός θάνατός του, (από ανακοπή καρδιάς, λόγω υπερβολικής δόσης Propofol που του χορηγήθηκε ενδοφλέβια), το 2009 τη συγκλόνισε.

Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι έχασε έναν καλό της φίλο, αλλά και γιατί για πρώτη φορά, ίσως, φοβήθηκε τόσο για τη ζωή της, λόγω των δικών της εξαρτήσεων με τα ναρκωτικά. Άλλωστε, για τη Χιούστον ο Μάικλ Τζάκσον ήταν ο «καθρέφτης του εαυτού της», όπως η ίδια έλεγε.

Πέρασαν και οι δύο δύσκολα παιδικά χρόνια, κακοποιήθηκαν, μεγάλωσαν ο ένας με έναν αυταρχικό και απαιτητικό πατέρα και η άλλη με μία αυταρχική και απαιτητική μητέρα. Και στην ενήλικη ζωή τους, έφτασαν και οι δύο στην κορυφή, έχοντας, όμως, συγχρόνως να «παλέψουν» με τους εφιάλτες του παρελθόντος και τους προσωπικούς «δαίμονες» του παρόντος.

Η Γουίτνεϊ Χιούστον, στη σκηνή μεταμορφωνόταν σε μία «ντίβα», στην καθημερινότητά της, όμως, ήταν ένας απλός άνθρωπος. Της άρεσε πολύ ο ύπνος και αγαπημένη της συνήθεια, ήταν να αποκοιμιέται στον καναπέ της, με την τηλεόραση ανοιχτή. Αυτή είναι και η εικόνα, που έχουν κρατήσει οι δικοί της άνθρωποι από την τραγουδίστρια.

localStorage.clear();


Πηγή