Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Άγνωστες φωτογραφίες του Ντέιβιντ Μπάουι έρχονται στο φως

Ένας από τους ανθρώπους που γνώρισε καλά τον Ντέιβιντ Μπαουι, είναι ο φωτογράφος, Ντένις Ο’ Ρίγκαν, ο οποίος ακολούθησε τον θρύλο της ποπ-ροκ μουσικής για εννιά μήνες στην περιοδεία «Serious Moonlight» το 1983, η οποία προωθούσε το πολύ πετυχημένο άλμπουμ «Let’s Dance», το οποίο κυκλοφόρησε τον Απρίλιο εκείνου του έτους.

Ο Ο’ Ρίγκαν συγκέντρωσε φωτογραφίες από την περιοδεία, οι οποίες θα δημοσιευθούν για πρώτη φορά, στο βιβλίο του, που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων τον Μάιο του 2018. Το βιβλίο θα συνοδεύεται από τόμους με αναμνηστικά, όπως χειρόγραφους στίχους, εισιτήρια, setlists και ένα δίσκο βινυλίου 12 ιντσών με τις επιτυχίες του Μπόοουι «Ricochet» και «Let’s Dance» σε παραγωγή Νάιλ Ρότζερς, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Guardian» και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων.

Το βιβλίο «Ricochet: David Bowie 1983» θα εκδοθεί από τους οίκους Moonlight Books και Penguin Random House σε 2.000 αντίτυπα και η τιμή του θα ανέρχεται σε 3.000 αγγλικές λίρες. Το φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει ένα μικρότερο βιβλίο.

Μιλώντας για τον χρόνο που πέρασε με τον Μπάουι, ο Ο’ Ρίγκαν, τόνισε: «Ήταν πολύ, πολύ ευτυχισμένος. Ο Μπάουι ξεκίνησε τις εμφανίσεις τον Μάιο του 1983 σε κοινό 10.00 ατόμων, αλλά εντός μερικών εβδομάδων έπαιζε σε στάδια σε κοινό 60.000 ατόμων και τον προτελευταίο μήνα, εμφανίστηκε στη μεγαλύτερη συναυλία που διοργανώθηκε ποτέ στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας».

«Όλα πήγαιναν πολύ καλά. Οι κριτικές ήταν απίστευτες, το άλμπουμ ήταν τεράστια επιτυχία και ήταν πολύ ευτυχισμένος άνθρωπος», πρόσθεσε.

Ο φωτογράφος εξήγησε ότι ο τραγουδιστής είχε στηρίξει την κυκλοφορία του βιβλίου, είχε εγκρίνει κάθε φωτογραφία και τα αναμνηστικά και σκόπευε να το υπογράψει, ωστόσο πέθανε προτού υλοποιηθεί το πρότζεκτ.

Ο Ντέιβιντ Μπάουι το 1983 έδωσε 100 συναυλίες σε 15 χώρες, αρχίζοντας από τις Βρυξέλλες και ολοκλήρωσε την περιοδεία στο Χονγκ Κονγκ. Στο πλευρό του ήταν όλους αυτούς τους μήνες ήταν ο Ο’ Ρίγκαν, επίσημος φωτογράφος της περιοδείας και αφοσιωμένος θαυμαστής.

Ο Ο’ Ρίγκαν είχε πει στον Μπάουι ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με τη φωτογράφιση αστέρων της ροκ, όταν παρακολούθησε συναυλία του ως Ziggy Stardust το 1973 στο Hammersmith Odeon.

«Ο Ντέιβιντ Μπόουι δεν ήταν πολύ καλός όταν του έκανες φιλοφρονήσεις: «Εσύ ήσουν ο λόγος για τον οποίος έγινα φωτογράφος», του είπα και εκείνος μου απάντησε: «Πιθανόν θα πεις το ίδιο και στον Μπόνο αύριο βράδυ».

localStorage.clear();


Πηγή