Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Έλιοτ Πέιτζ: H υποψήφια για Όσκαρ αποκαλύφθηκε ως τρανς - «Το όνομά μου είναι Έλιοτ»

Έλιοτ Πέιτζ: H υποψήφια για Όσκαρ αποκαλύφθηκε ως τρανς – «Το όνομά μου είναι Έλιοτ»

Το come out ως transgender ατομο έκανε ο (μέχρι πρότινος Έλεν) ηθοποιός Έλιοτ Πέιτζ με ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια. ο ηθοποιός, που έγινε ιδιαίτερα διάσημος από τη συμμετοχή του στη σειρά του Netflix «The Umbrella Academy» αποκάλυψε με επιστολή της πως ανήκει στην τρανς κοινότητα, ενώ στέλνει ηχηρό μήνυμα σε διακινητές μίσους, αλλά και ανθρώπους που βιώνουν παρόμοια συναισθήματα με εκείνον.

«Γεια σας φίλοι, θέλω να μοιραστώ μαζί σας πως είμαι τρανς, με αποκαλούν με τις αντωνυμίες ”αυτός/αυτοί” και το όνομά μου είναι Έλιοτ. Αισθάνομαι τυχερή που το γράφω αυτό. Που είμαι εδώ. Που έφτασα σε αυτό το σημείο στη ζωή μου» γράφει, ανακοινώνοντας τη νέα του ταυτότητα, αλλά και το νέο του όνομα ο υποψήφιος για Όσκαρ για το «Juno». Ο Έλιοτ ευχαριστεί όλους τους ανθρώπους που, όπως είπε, τον βοήθησαν να διαγράψει τη δική του διαδρομή και να αγαπήσει και να επιδιώξει τον αυθεντικό εαυτό του.

«Η αλήθεια είναι πως παρότι νιώθω μεγάλη χαρά τώρα και γνωρίζοντας πόσο προνομιούχος είμαι, φοβάμαι. Φοβάμαι την άγνοια, το μίσος, τα ”αστεία” και τη βία», γράφει. Ο Έλιοτ είχε μιλήσει για τη σεξουαλική του προτίμηση, δηλώνοντας ομοφυλόφιλος το 2014, ενώ πριν από δύο χρόνια παντρεύτηκε την αγαπημένη του, χορεύτρια και χορογράφο, Εμα Πόρτερ.

Οι αποκαλύψεις του Πέιτζ για την τρανς κοινότητα στην Αμερική σοκάρουν

Ο Έλιοτ στην επιστολή, με την οποία γνωστοποιεί την ταυτότητα φύλου του, αναφέρει ότι τα στοιχεία για την αντιμετώπιση των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ είναι σοκαριστικά.

«Μόνο το 2020 αναφέρθηκαν τουλάχιστον 40 δολοφονίες τρανς ατόμων, η πλειονότητα των οποίων ήταν μαύρες και λατίνες γυναίκες», γράφει, και στέλνει μήνυμα στους πολιτικούς ηγέτες που αρνούνται το δικαίωμα τα τρανς, όπως εκείνος, να υπάρχουν: «Τα χέρια σας είναι βαμμένα με αίμα. Απελευθερώνετε μίσος και οργή που βαραίνει τους ώμους της τρανς κοινότητας».

Ο Έλιοτ, όμως, στέλνει μήνυμα και σε άλλους ανθρώπους σαν εκείνον εκεί έξω. «Σας βλέπω, σας αγαπώ και θα κάνω ό,τι μπορώ για να αλλάξω αυτόν τον κόσμο προς το καλύτερο», γράφει.




Πηγή