Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ένας έγκυος τρανς άνδρας στο εξώφυλλο του περιοδικού Glamour: Για τον μήνα Pride, πώς το σχολιάζουν

Το βρετανικό περιοδικό Glamour γιορτάζει τον Μήνα Υπερηφάνειας και κυκλοφορεί με εξώφυλλο έναν γυμνόστηθο έγκυο τρανς άνδρα, με τις αντιδράσεις να ποικίλλουν.

Ο συγγραφέας Λόγκαν Μπράουν, ένας 27χρονος που γεννήθηκε γυναίκα αλλά τώρα αυτοπροσδιορίζεται ως τρανς άνδρας, πόζαρε ως πρωταγωνιστής του εξωφύλλου του ψηφιακού τεύχους του βρετανικού περιοδικού Glamour για τον εορτασμό του Μήνα Υπερηφάνειας αναδεικνύοντας τη μεγάλη κοιλιά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μπράουν δεν περίμενε ποτέ ότι θα μείνει έγκυος από το non binary άτομο Μπέιλι Τζέι Μιλς -που είναι drag performer στο Ηνωμένο Βασίλειο-, ενώ έκανε ένα διάλειμμα από τις θεραπείες τεστοστερόνης, για λόγους υγείας, ανέφερε το περιοδικό μόδας.

O 27χρονος Λόγκαν Μπράουν
O 27χρονος Λόγκαν Μπράουν

Η συνέντευξη, που πραγματοποιήθηκε από την Chloe Laws του Glamour δύο εβδομάδες πριν ο Μπράουν γεννήσει την κόρη του, περιγράφει λεπτομερώς την «τυχαία» εμπειρία εγκυμοσύνης του Μπράουν ως τρανς άνδρα.

Τι λέει για την κόρη που θα φέρει στον κόσμο

Στην εισαγωγή της, η δημοσιογράφος έγραψε ότι ο Μπράουν και το άτομο Μιλς βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν υπέστησαν «ανελέητη τρανσφοβία» από άτομα στο Διαδίκτυο που στις αναρτήσεις του Brown στα social media σχολίαζαν επανειλημμένως πως «οι άνδρες δεν μπορούν να μείνουν έγκυοι».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μεγάλωσα σε μια πολύ δεμένη οικογένεια, και έτσι το να φέρω στον κόσμο ένα μωρό σε μια queer σχέση είναι το καλύτερο συναίσθημα» δήλωσε ο Μπράουν στη συνέντευξη. «Αισθάνομαι πως θα είμαστε σε θέση να αγαπάμε και να εκτιμούμε ο ένας τον άλλον και η κόρη μου θα μεγαλώσει γνωρίζοντας πως θα είναι πάντα αγαπητή και αποδεκτή όποια κι αν είναι. Και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για εκείνη» πρόσθεσε.

Ο Μπράουν, ο οποίος γράφει ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο «My Daddy’s Belly: The Miracle of Male Birth», περιέγραψε ότι όταν ήταν παιδί υπέφερε από «πολύ άσχημα προβλήματα ψυχικής υγείας».

Πώς έμεινε έγκυος ο τρανς άνδρας

Ο Μπράουν έκανε ένα διάλειμμα από τις θεραπείες τεστοστερόνης, αλλά είχε «αυτό το περίεργο συναίσθημα» ότι μπορεί να ήταν έγκυος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Λόγκαν Μπράουν με τη σύντροφό του
Ο Λόγκαν Μπράουν με τη σύντροφό του

«Έκανα ένα τεστ εγκυμοσύνης και ήταν θετικό… Ήταν σαν να σταμάτησε ολόκληρος ο κόσμος μου. Ένιωσα απλά ότι όλα, όλος ο ανδρισμός μου για τον οποία δούλεψα σκληρά για τόσο καιρό, είχαν διαγραφεί» δήλωσε ο Μπράουν. «Ήταν πραγματικά δύσκολο, γιατί πώς να πεις στο σύντροφό σου “Ω, είμαι έγκυος, αλλά είμαι και το αγόρι σου επίσης”» πρόσθεσε ο 27χρονος τρανς. «Η αντίδρασή και των δυο μας περιλάμβανε ανάμεικτα συναισθήματα» είπε.

«Ξόδεψα τόσο πολύ χρόνο νιώθοντας ντροπή και όντας σκληρός με τον εαυτό μου, μέχρι που σκέφτηκα: “Μπορείς είτε να απολαύσεις αυτή τη διαδικασία, είτε να την κάνεις πραγματικά δύσκολη για τον εαυτό σου”. Είμαι έγκυος και είμαστε πολύ τυχεροί, είμαι περήφανος που κάνω αυτό που κάνουμε».

«Είμαι ένας τρανς έγκυος. Είμαι κυριολεκτικά η ζωντανή απόδειξη»

Ο Μπράουν κατέγραψε το ταξίδι της εγκυμοσύνης σε ένα blog και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κι ενώ έλαβε υποστήριξη από την LGBTQ κοινότητα, ωστόσο δεν εξεπλάγη από τις αρνητικές αντιδράσεις στο Διαδίκτυο, επειδή, όπως είπε, «προφανώς, αυτό δεν είναι κάτι συνηθισμένο στην καθημερινότητα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, όπως αναφέρει, «είμαστε αληθινά ζωντανά όντα. Και στο τέλος της ημέρας είμαι ένας τρανς έγκυος και υπάρχω. Δεν έχει σημασία τι λέει ο καθένας, είμαι κυριολεκτικά η ζωντανή απόδειξη».

Καυστικά σχόλια στα social media

Ωστόσο, η συνέντευξη και κυρίως οι φωτογραφίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στο Διαδίκτυo. O πρώην τρανς influencer και ακτιβιστής Όλι Λόντον έγραψε στο Twitter: «Εκεί που νομίζατε ότι οι εταιρείες που ασπάζονται τη woke κουλτούρα δεν μπορούσαν να πέσουν πιο χαμηλά, το περιοδικό Glamour UK παρουσίασε αυτόν τον “έγκυο άνδρα” στο εξώφυλλο για να ξεκινήσει τον Μήνα Υπερηφάνειας. Ώρα για BudLight @GlamourMagUK».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δημοσιογράφος του Breitbart, Γουέντελ Χουσέμπο, χαρακτήρισε το αφιέρωμα «παράδειγμα της ραγδαίας παρακμής της Δύσης». «Λοιπόν, μια έγκυος στρέιτ γυναίκα για το εξώφυλλο του @GlamourMagUK για τον Μήνα Υπερηφάνειας. Αυτό είναι απολύτως λογικό αυτές τις μέρες. Ο Μήνας Υπερηφάνειας έχει γίνει ένας διαγωνισμός μεταξύ των τρανς για το ποιος μπορεί να χάσει περισσότερο εντελώς το νόημα σχετικά με αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε το Pride για να τιμήσει και να γιορτάσει» έγραψε στο Twitter ο ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, Fred Sargeant.

Και ο Πιρς Μόργκαν όμως αντέδρασε: «Ζωντανή απόδειξη για ποιο πράγμα; Η Λόγκαν είναι μια γυναίκα που έμεινε έγκυος, όπως εκατοντάδες εκατομμύρια γυναίκες κάθε χρόνο… Γιατί το παρουσιάζετε αυτό ως έναν άνδρα που έμεινε έγκυος, κάτι που είναι βιολογικά αδύνατο;».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγγραφέας Helen Joyce απάντησε: «Κάθε μωρό που γεννήθηκε μέχρι σήμερα, κυοφορήθηκε μέσα στο σώμα μιας γυναίκας. Αλλά υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να μπεις στο εξώφυλλο ενός περιοδικού με αυτό το καθημερινό θαύμα».

«Κοιτάξτε, μια έγκυος γυναίκα με προαιρετική μαστεκτομή που δεν μπορεί να θηλάσει το παιδί της επειδή κάνει cosplaying ως άντρας», έγραψε η συντηρητική influencer Classically Abby.

Η διευθύντρια επικοινωνίας του γερουσιαστή Josh Hawley, R-Mo., Abigail Monroe, ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του επερχόμενου βιβλίου του Μπράουν και έγραψε: «Μια γυναίκα είναι έγκυος αλλά νομίζει ότι είναι άνδρας και έγραψε αυτό το βιβλίο. Οι ελίτ και τα μέσα ενημέρωσης χειροκροτούν. Δεν έχει κανείς το θάρρος να σταματήσει και να πει “Περιμένετε. Αυτό είναι τρελό”;».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Για να απαντήσουμε στο ερώτημα “Τι είναι η γυναίκα;”, νομίζω πως πρέπει πρώτα να καταλάβουμε ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι ένας άντρας που δεν είναι πλέον γυναίκα, αλλά μπορεί να μείνει έγκυος σαν γυναίκα αλλά είναι άντρας», έγραψε σαρκαστικά στο Twitter η συγγραφέας Dr. Jebra Faushay μαζί με ένα βίντεο του Glamour U.K. στο TikTok με την Brown.

Η απάντηση του περιοδικού

Η Deborah Joseph, διευθύντρια σύνταξης του Glamour στην Ευρώπη, ανέφερε σε δήλωση που εξασφάλισε το Intercept: «Όταν πρωτογνωρίσαμε τον Λόγκαν και ακούσαμε την απίστευτη ιστορία του, μείναμε έκπληκτοι από τη δύναμη και το θάρρος του. Ξέραμε ότι θα ήταν το τέλειο εξώφυλλο για το τεύχος Pride του Ιουνίου, ως λαμπρό παράδειγμα ενδυνάμωσης, συμμετοχικότητας και ισότητας. Οι Λόγκαν και Μπέιλι, φέρνοντας στον κόσμο το όμορφο μωρό τους, είναι μια ιστορία αγάπης και αποδοχής, πράγματα που δυστυχώς συχνά μας υπενθυμίζουν ότι ο κόσμος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει λίγο περισσότερο».


Πηγή