Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ένα διαφορετικό υποβρύχιο -Ειδικό για πάρτι και εκδηλώσεις, χωράει μέχρι 120 καλεσμένους [εικόνες]

Για όσους έχουν βαρεθεί τα συνηθισμένα τους στέκια για πάρτι, προσφέρεται μια μοναδική εναλλακτική λύση: ένα υποβρύχιο.

Το Underwater Entertainment Platform, όπως ονομάζεται το πρωτότυπο σκάφος, μπορεί να μεταφέρει 120 καλεσμένους σε βάθος 650 ποδιών.

Οι κατασκευαστές του U-Boat Worx υπόσχονται ότι το ιδιωτικό υποβρύχιο θα φιλοξενήσει τις πιο «διάσημες και αξέχαστες εκδηλώσεις στον πλανήτη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ιδιωτικά υποβρύχια δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά προς το παρόν είναι μικρά σκάφη με τους επιβαίνοντες δεμένους σε καθίσματα. Στο υποβρύχιο για πάρτι θα μπορούν να περπατούν όπως ακριβώς θα έκαναν σε ένα γιοτ ή κρουαζιερόπλοιο.

Στα μόλις 3
μίλια/ώρα η τελική ταχύτητα δεν είναι
μεγάλη, αλλά οι μπαταρίες μπορούν να
κρατήσουν το υποβρύχιο σε λειτουργία
για έως και 24 ώρες.

το υποβρύχιο εξωτερικά
Φωτογραφία: U-Boat Worx

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν 14 τεράστια παράθυρα 15 ποδιών που δίνουν στους επισκέπτες του πάρτι εκπληκτική θέα στα σκοτεινά βάθη με τη βοήθεια ισχυρών προβολέων.

Εκτός από κλαμπ, το εσωτερικό του υποβρυχίου των 1.600 τετραγωνικών ποδιών μπορεί επίσης να διαμορφωθεί ως εστιατόριο, καζίνο ή συνεδριακός χώρος. Και προβάλλεται, επίσης, ως το μέρος για να γίνει ο απόλυτος γάμος.

πώς θα είναι το εστιατόριο του υποβρυχίου
Φωτογραφία: U-Boat Worx

Όταν το σκάφος βρίσκεται στην επιφάνεια, υπάρχει ένα κατάστρωμα ηλιοθεραπείας για τους παρευρισκόμενους όπου μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο ή να θαυμάσουν μια όμορφη ακτογραμμή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχει, βέβαια, το κατανοητό ερώτημα της ασφάλειας, έτσι το υποβρύχιο φέρει ένα ρεύμα έκτακτης ανάγκης που διατηρεί τα κρίσιμα συστήματα τροφοδοσίας σε λειτουργία για τέσσερις ημέρες.

τραπέζια και καρέκλες στο εσωτερικό του υποβρυχίου
Φωτογραφία: U-Boat Worx
πώς θα είναι το εστιατόριο του υποβρυχίου
Φωτογραφία: U-Boat Worx

Οι κατασκευαστές
είναι βέβαιοι ότι είναι αρκετός χρόνος
για να κρατήσει όλους τους επιβαίνοντες
ασφαλείς μέχρι να μπορέσουν να διασωθούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το UWEP θα ταρακουνήσει τόσο τη βιομηχανία υποβρυχίων όσο και τη βιομηχανία φιλοξενίας και θα πρωτοπορήσει στις υποβρύχιες εκδηλώσεις κατά παραγγελία» δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της U-Boat Worx, Bert Houtman.

«Δεν θα παρουσιάσουμε μόνο μια αστρική εμπειρία για την πιο απαιτητική πελατεία, αλλά και μια επιχειρηματική ευκαιρία που θα ωφελήσει τους επιχειρηματίες και θα συμβάλει στην κατανόηση των ωκεανών» πρόσθεσε.

Η U-Boat Worx κατασκευάζει υποβρύχια από το 2005 και έχει πουλήσει περίπου 50. Μέχρι στιγμής όλες οι δημιουργίες της ήταν σχετικά μικρά σκάφη που μεταφέρουν δύο έως επτά άτομα. Το υποβρύχιο είναι προς το παρόν μόνο μια ιδέα, αλλά η U-Boat Worx είναι βέβαιη ότι θα βρει αγοραστή για να το κάνει πραγματικότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλα εντυπωσιακά ιδιωτικά υποβρύχια

Το σκάφος δεν είναι η μόνη ιδέα ιδιωτικού υποβρυχίου που προσφέρεται. Ένα τεράστιο σκάφος 928 ποδιών που μπορεί να μεταφέρει 80 επισκέπτες και διαθέτει δικό του ελικόπτερο, πισίνα και μίνι υποβρύχια, πωλείται έναντι 1,6 δισ. λιρών.

Τα ιδιωτικά υποβρύχια που προσφέρει η Migaloo είναι σε θέση να κάνουν ό,τι μπορούν τα αντίστοιχα στρατιωτικά σκάφη τους – εκτός από το να βυθίζουν πλοία ή να εκτοξεύουν πυρηνικούς πυραύλους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορούν να καταδυθούν στα 1.500 πόδια και να παραμείνουν εκεί για εβδομάδες κάθε φορά, ενώ οι σχεδιαστές καυχιούνται ότι μπορούν να πλεύσουν ακόμη και κάτω από την Αρκτική.

Εν τω μεταξύ,
ένα ιδιωτικό θωρακισμένο υποβρύχιο
τύπου Batman αξίας 1,3 εκατομμυρίων λιρών
έχει βγει προς πώληση.

Το υποβρύχιο Kronos μπορεί να φιλοξενήσει δέκα επιβάτες και είναι κατάλληλο για εμπορικές, διασωστικές και πολεμικές επιχειρήσεις. Ο φουτουριστικός υδροδυναμικός σχεδιασμός διαθέτει πτυσσόμενα φτερά για τη μεταφορά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαθέτει επίσης
«καινοτόμο σχεδιασμό του κύτους που
μειώνει σημαντικά την κατανάλωση
καυσίμων, αυξάνει τη μέγιστη ταχύτητα
και παρέχει ανώτερη σταθερότητα».

Με μήκος εννέα μέτρων, το υποβρύχιο σε σχήμα σαλαχιού μάντα μπορεί να φτάσει τα 80 χλμ./ώρα στο νερό και τα 50 χλμ./ώρα κάτω από τα κύματα.


Πηγή