Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Έτσι ονόμασε το τρίτο του παιδί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ- Γιατί τους δίνει ονόματα Ρωμαίων αυτοκρατόρων

Έχει τη… λόξα του ο ιδρυτής του Facebook, Μάρκ Ζούκερμπεργκ και δίνει στα παιδιά του ονόματα Ρωμαίων Αυτοκρατόρων.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν κρύβει την αγάπη του, ή μάλλον λατρεία του για την Αρχαία Ρώμη και την ιστορία της. Αυτό επιβεβαιώνει η μανία του να δίνει στα παιδιά του ονόματα ιστορικών προσώπων της εμβληματικής Αυτοκρατορίας που κυριάρχησε στον αρχαίο κόσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί η ζωή του ανθρώπου πίσω από το Facebook να είναι γεμάτη με τις περιπέτειες και το μέλλον της περίφημης πλατφόρμας, ένα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κατέκτησαν τον κόσμο. Η προσωπική ζωή του Ζούκερμπεργκ όμως δεν διαφέρει και πολύ από των υπόλοιπων ανθρώπων, τουλάχιστον ως προς την ανάγκη του να περνάει χρόνο και να λατρεύει τα παιδιά του, που μόλις την περασμένη Παρασκευή έγιναν περισσότερα.

Αουρέλια θα αποκαλεί την τρίτη του κόρη ο Ζούκερμπεργκ

Ο μεγιστάνας το Facebook ανακοίνωσε την Παρασκευή τη γέννηση του τρίτου του παιδιού, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Πρισίλα Τσαν ονόμασαν το τρίτο τους παιδία, Αυρηλία.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ με την κόρη του, Αουρέλια
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ με την κόρη του, Αουρέλια/ Πηγή Instragram

Ο Ζούκερμπεργκ μοιράστηκε την πρώτη φωτογραφία του νεογέννητου παιδιού με μια ανάρτηση στο Instagram, αποκαλώντας την «μια μικρή ευλογία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το όνομα Αυρηλία παραπέμπει στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο και σηματοδοτεί το τρίτο όνομα Ρωμαίου Αυτοκράτορα που δίνει στα παιδιά του ο δισεκατομμυριούχος.

Η πρώτη κόρη του 38χρονου ονομάζεται Μαξίμα, μια παραλλαγή του λατινικού ονόματος Μάξιμος. Η δεύτερη κόρη του ονομάζεται Αυγούστα με προφανή αναφορά στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αύγουστο Καίσαρα, τον οποίο ο Ζούκερμπεργκ έχει χαρακτηρίσει ως μία από τις «πιο συναρπαστικές» μορφές της ιστορίας.

O Zούκερμπεργκ και η Πρισίλα Τσαν
O Zούκερμπεργκ και η Πρισίλα Τσαν to 2018/ Φωτογραφία AP

H εμμονή του Ζούκερμπεργκ με την Αρχαία Ρώμη

Η εμμονή του CEO του META- Facebook με τη Ρώμη και την ιστορία της ξεκίνησε πολύ πριν γίνει για πρώτη φορά μπαμπάς. Σε συνέντευξή του στο New Yorker το 2018, ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι άρχισε να ενδιαφέρεται για την Αρχαία Ρώμη ενώ σπούδαζε λατινικά στο λύκειο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Mάλιστα, έλεγε το 2018, ότι η Αρχαία Ρώμη κατέκτησε μια ισόβια γοητεία για τον ίδιο, πρώτα λόγω της γλώσσας. «Μοιάζει πολύ με τον προγραμματισμό ή τα μαθηματικά, και έτσι το εκτίμησα αυτό» και στη συνέχεια λόγω της ιστορίας, σημείωσε.

«Έχεις όλες αυτές τις καλές και κακές και περίπλοκες φιγούρες. Νομίζω ότι ο Αύγουστος είναι μία από τις πιο συναρπαστικές», είχε πει τότε. «Βασικά, μέσω μιας πραγματικά σκληρής προσέγγισης, καθιέρωσε διακόσια χρόνια παγκόσμιας ειρήνης», επεσήμανε.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Αύγουστος Καίσαρας, γεννημένος το 63 π.Χ., διεκδίκησε την εξουσία σε ηλικία δεκαοκτώ ετών και μετέτρεψε τη Ρώμη από δημοκρατία σε αυτοκρατορία κατακτώντας την Αίγυπτο, τη βόρεια Ισπανία και μεγάλα τμήματα της κεντρικής Ευρώπης. Εξόντωσε επίσης τους πολιτικούς του αντιπάλους, εξόρισε την κόρη του για ακολασία και ήταν ύποπτος ότι οργάνωσε την εκτέλεση του εγγονού του.

Συνεπώς η συναρπαστική του ιστορία κέντρισε το ενδιαφέρον του νεαρού τότε Ζούκερμπεργκ και όπως φαίνεται τον σημάδεψε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Ο Ζούκερμπεργκ με την έγγυο σύζυγό του, την αγαπημένη Πρισίλα Τσαν
Ο Ζούκερμπεργκ με την έγγυο σύζυγό του, την αγαπημένη Πρισίλα Τσαν/ Instagram

Μήνας του μέλιτος στη Ρώμη

Πράγματι, όταν ο Ζούκερμπεργκ και η Τσαν παντρεύτηκαν το 2012, το ζευγάρι πέρασε το μήνα του μέλιτος στη Ρώμη. Ο Ζούκερμπεργκ αστειεύτηκε ότι ο πρώην αυτοκράτορας ήταν σταθερό μέρος του ταξιδιού τους.

«Η γυναίκα μου με κορόιδευε, λέγοντας ότι νόμιζε ότι υπήρχαν τρία άτομα στο ταξίδι του μέλιτος: εγώ, εκείνη και ο Αύγουστος», είπε. «Όλες οι φωτογραφίες ήταν διαφορετικά γλυπτά του Αυγούστου».

Σύμφωνα με στοιχεία από τη Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης, το όνομα Αουρέλια ήταν το 516ο πιο δημοφιλές όνομα για κορίτσια το 2021, με 592 μωρά να λαμβάνουν το όνομα, στις ΗΠΑ, αναφέρει το CNBC.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή