Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

«Έχουν χάσει τα πάντα»: Σπάνια ανάρτηση του Λεονάρντο ντι Κάπριο για την Ουκρανία, συγκινούν οι φωτογραφίες

Μια σπάνια ανάρτηση έκανε χθες ο Λεονάρντο ντι Κάπριο στο Instagram για να υποστηρίξει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο διάσημος ηθοποιός δημοσίευσε φωτογραφίες από διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις που βοηθούν όσους επλήγησαν από τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας, η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Η ανάρτηση του Λεονάρντο ντι Κάπριο

«Τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία έχουν χάσει τα πάντα, από τους αγαπημένους τους μέχρι βασικά υλικά για την επιβίωση» έγραψε ο Λεονάρντο ντι Κάπριο. «Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως το @SavetheChildren @careorg @IRC και οι @refugees είναι εκεί, αφιερώνοντας το προσωπικό και τους πόρους τους για να στηρίξουν οικογένειες και αθώους ανθρώπους» πρόσθεσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι θαυμαστές του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού συγκινήθηκαν, με ένα άτομο να σχολιάζει: «Σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιήσατε την πλατφόρμα σας για να βοηθήσετε το λαό της Ουκρανίας». Ο οργανισμός Care σχολίασε επίσης την ανάρτηση, λέγοντας: «Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε τους Ουκρανούς που έχουν ανάγκη».

Στην πρώτη φωτογραφία από το «Save The Children» – μια διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση που προστατεύει παιδιά σε όλο τον κόσμο – φαίνεται ένας εθελοντής εργαζόμενος να συνοδεύει μια γυναίκα με τα δύο μικρά της παιδιά. Σε μια άλλη εικόνα, διακρίνονται ερείπια και συντρίμμια καθώς μια φωτιά κατατρώει ό,τι έχει απομείνει από ένα κτίριο. Ο ηθοποιός έβαλε ετικέτα Care στην εικόνα, μια οργάνωση που αγωνίζεται για την κοινωνική δικαιοσύνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια ακόμη πιο συγκινητική εικόνα από το Rescue.org μια γυναίκα με ροζ μπουφάν με δάκρυα στα μάτια φαίνεται να αγκαλιάζει σφιχτά μια άλλη γυναίκα. Ενώ σε μια τέταρτη, διακρίνεται μια εργαζόμενη της Unicef να ετοιμάζεται να χαιρετίσει ένα μικρό παιδί καθώς απλώνει το χέρι της μπροστά του.

Η ψευδής είδηση πως ο Ντι Κάπριο είναι από την Οδησσό

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, κυκλοφόρησε στα social media μια ψευδής ιστορία σχετικά με τον ηθοποιό, λέγοντας πως δώρισε 10 εκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία, αλλά η είδηση καταρρίφθηκε από το CNN.

Η είδηση ανέφερε ότι η γιαγιά του Λεονάρντο Ντι Κάπριο γεννήθηκε στην Οδησσό, αλλά μια πηγή κοντά στον ηθοποιό ξεκαθάρισε τη φήμη λέγοντας πως «κανένα μέλος της οικογένειάς του δεν κατάγεται από την Οδησσό ή οπουδήποτε αλλού στην Ουκρανία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πηγή ανέφερε επίσης ότι ο Ντι Κάπριο «στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας» και έχει κάνει ανθρωπιστικές δωρεές στην CARE, τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, τη Save the Children και την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Ο Ντι Κάπριο είναι διάσημος για τις ανθρωπιστικές και περιβαλλοντικές προσπάθειές του και έχει ιδρύσει το Ίδρυμα Λεονάρντο Ντι Κάπριο το 1998, το οποίο υποστηρίζει πάνω από 35 έργα διατήρησης σε όλο τον κόσμο που έχουν ως αποστολή την προστασία εύθραυστων οικοσυστημάτων και ειδών.

Η συνάντηση που είχε ο Λεονάρντο ντι Κάπριο με τον Πούτιν πριν από χρόνια – Γιατί τον αποκάλεσε «πραγματικό άνδρα»

Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι ο διάσημος ηθοποιός συναντήθηκε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν -ο οποίος ήταν πρωθυπουργός τότε- στις 23 Νοεμβρίου 2010, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δυο τους εθεάθησαν να συνομιλούν σε μια δεξίωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φόρουμ για τη Διατήρηση της Τίγρης, το οποίο πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στις ανησυχίες σχετικά με την πιθανή εξαφάνιση της τίγρης ως είδος.

Τότε το BBC ανέφερε ότι ο Πούτιν αποκάλεσε τον Ντι Κάπριο «muhzik» -ή «πραγματικό άντρα» – λόγω των προσπαθειών του να είναι εκεί για την εκδήλωση μετά από δύο μεγάλες καθυστερήσεις με το αεροπλάνο.


Πηγή