Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
«Αγγελάκια» με κομμένα φτερά: Ματαιώνεται το κάποτε διεθνούς εμβέλειας σόου της Victoria

«Αγγελάκια» με κομμένα φτερά: Ματαιώνεται το κάποτε διεθνούς εμβέλειας σόου της Victoria’s Secret

Η εταιρεία εσωρούχων Victoria’s Secret ακύρωσε το ετήσιο σόου της, με φόντο τα περσινά πολύ χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης αλλά και την αυξανόμενη κριτική για σεξισμό και παρωχημένο θέαμα.

Η επίδειξη ξεκίνησε το 1995 και κάποτε θεωρούνταν πολύ σημαντικό event στον χώρο της μόδας και της show business, προσελκύοντας εκατομμύρια θεατές κάθε χρόνο.

Πέρσι όμως κατέγραψε τα χαμηλότερα ποσοστά τηλεθέασης ενώ δεν έλειψε και η κριτική πως το σόου είναι σεξιστικό, παρωχημένο και χωρίς να αναδεικνύει τη διαφορετικότητα.

Η «μητρική» εταιρεία L Brands, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ανακοίνωσε πως είναι σημαντικό να «εξελίξει» τη στρατηγική μάρκετινγκ που ακολουθεί.

«Προσπαθούμε να δούμε πώς θα προωθήσουμε το brand και να το επικοινωνήσουμε αυτό με τον καλύτερο τρόπο στους καταναλωτές» σχολίασε ο επικεφαλής οικονομικών της L Brands Stuart Burgdoerfer. Ωστόσο, σημείωσε πως οι επιδείξεις ήταν «σημαντική πλευρά της εταιρείας και αξιοσημείωτο επίτευγμα του μάρκετινγκ».

Στο ετήσιο σόου εμφανίζονταν ορισμένα από τα πιο διάσημα σούπερ μόντελ στον κόσμο, φορώντας συχνά εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Η επίδειξη αυτή αποτέλεσε ορόσημο και εκκίνηση καριέρας για πολλά διάσημα μοντέλα, όπως οι Tyra Banks, Heidi Klum και Miranda Kerr.

Η εταιρεία εσωρούχων έχει βρεθεί από πέρσι σε δύσκολη θέση, όταν ο επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ Ed Razek ανέφερε πως τρανσέξουαλ μοντέλα δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στην επίδειξη.

Αργότερα απολογήθηκε για τα σχόλια αυτά και λίγο μετά αποχώρησε και από την εταιρεία.


Πηγή