Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Αγνωστες φωτό της ωραιότερης πριγκίπισσας στον κόσμο -Το παλάτι του Μονακό έδωσε εικόνες της Γκρέις Κέλι

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται αυτή την εβδομάδα από τον θάνατο της Αμερικανίδας ηθοποιού και πριγκίπισσας του Μονακό, Γκρέις Κέλι.

Το παλάτι του Μονακό θέλησε να τιμήσει την επέτειο, αναρτώντας στο λογαριασμό της στα social media μια σειρά από κυρίως ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Σύμφωνα με την ανάρτηση, οι «in memoriam» φωτογραφίες προέρχονται από τα αρχεία του παλατιού καθώς και μια σειρά από συνεργάτες της οικογένειας, όπως οι Fausto Picedi, Georges Lukomski, Gianni Bozzacchi και Italo Bazzoli.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη από τις 16 λήψεις δείχνει την Γκρέις Κέλι, 26 ετών τότε, την ημέρα του γάμου της με τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό τον Απρίλιο του 1956, ο οποίος την ανάγκασε να αποσυρθεί από την υποκριτική για να αναλάβει βασιλικά καθήκοντα. Πριν γίνει πριγκίπισσα, η Γκρέις Κέλι είχε παίξει σε αρκετές κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως τις «To Catch a Thief», «Rear Window», «Dial M For Murder» και «High Noon».

Στιγμιότυπα από τη ζωή της Γκρέις Κέλι

Η επόμενη εικόνα δείχνει την πριγκίπισσα να επισκέπτεται ένα νοσοκομείο παίδων και η επόμενη να καταγράφει οικογενειακές στιγμές με μια vintage κινηματογραφική κάμερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Γκρέις Κέλι επίσκεψη σε νοσοκομείο Παίδων
Η Γκρέις Κέλι κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε νοσοκομείο Παίδων
γΚΡΈΙς κΈΛΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΖΕΙ ΠΑΙΔΙΆ της

Ακολουθεί ένα επίσημο πορτρέτο της Γκρέις Κέλι και του πρίγκιπα Ρενιέ, καθώς και ένα στιγμιότυπο της πριγκίπισσας με δώρα. Άλλες φωτογραφίες απαθανατίζουν την Γκρέις Κέλι με τα παιδιά της, την πριγκίπισσα Καρολίνα, τον πρίγκιπα Αλβέρτο και την πριγκίπισσα Στεφανί, καθώς και τον σκύλο της, ενώ η συλλογή κλείνει με ένα έγχρωμο πορτρέτο της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλβέρτος: Είχε μια χάρη, μια γοητεία και μια ανθρωπιά

«Δεν έχω καταλάβει πότε πέρασαν 40 χρόνια» δήλωσε ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό στο περιοδικό People για τη ζωή του χωρίς τη μητέρα του. «Πολλές φορές κατά τη διάρκεια μιας μέρας, μιας εβδομάδας, όχι μόνο πιάνω τον εαυτό μου να τη σκέφτεται αλλά και πολλοί άλλοι άνθρωποι εξακολουθούν να μου την θυμίζουν. Τη θυμούνται και αυτό είναι ένας μεγάλος φόρος τιμής για εκείνη και για το ποια ήταν – για το πόσο εξαιρετικός άνθρωπος ήταν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και προσθέτει: «Σαράντα χρόνια μετά, εξακολουθεί να αιχμαλωτίζει τη φαντασία των ανθρώπων. Κατάφερε να αιχμαλωτίσει τη φαντασία και την προσοχή αρκετών νεότερων γενεών και αυτό δεν το έχουν καταφέρει πολλοί. Είναι ένα απίστευτο χάρισμα που είχε. Είχε γοητεία, απίστευτη γοητεία πάνω της. Και δεν είναι μόνο η ομορφιά της που προσελκύει τον κόσμο. Ήταν η ζεστασιά της, η καρδιά της, η ανθρωπιά που έβλεπαν οι άνθρωποι σε αυτήν και αυτά θυμούνται. Αν μπορούσα να της μιλήσω, θα της έλεγα ότι εύχομαι να ήταν εδώ για να δει τα εγγόνια της και πόσο σπουδαία είναι. Είναι υπέροχα παιδιά» κατέληξε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται πως η πριγκίπισσα Γκρέις Κέλι πέθανε τραγικά σε τροχαίο δυστύχημα το 1982 σε ηλικία μόλις 52 ετών μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ οδηγούσε με την έφηβη κόρη της Στεφανί, σε δρόμο με στροφές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή