Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αδημοσίευτες φωτό της καταβεβλημένης βασίλισσας Ελισάβετ, από τις τελευταίες ημέρες της ζωής της στο Μπαλμόραλ

Μέχρι το τέλος της ζωής της η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν λαμπερή, ευτυχισμένη και – όπως σε όλη της τη ζωή – στο καθήκον.

Πηγές που επικαλείται η Sun υποστηρίζουν πως η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν «λαμπερή» και «ζωηρή» τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες της, παρά την αδυναμία της.

Και ήταν απολύτως αποφασισμένη να ορκίσει την 15η και τελευταία πρωθυπουργό της, Λιζ Τρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βασίλισσα Ελισάβετ 48 ώρες πριν πεθάνει
Η βασίλισσα Ελισάβετ 48 ώρες πριν πεθάνει
Πρόκειται για την τελευταία φωτό της βασίλισσας Ελισάβετ, ακριβώς δύο ημέρες πριν πεθάνει.
Πρόκειται για την τελευταία φωτό της βασίλισσας Ελισάβετ, ακριβώς δύο ημέρες πριν πεθάνει.

Αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της στον Κάρολο για την ορκωμοσία της Τρας

Μόλις 48 ώρες πριν πραγματοποιηθεί η τελετή επίσημης ανάθεσης της διακυβέρνησης της χώρας στην Τρας, στο Μπαλμόραλ, ανήσυχοι αυλικοί πρότειναν στην βασίλισσα Ελισάβετ ότι θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να αφήσει τον πρίγκιπα Κάρολο να εκτελέσει το καθήκον της.

Ο Κάρολος είχε ήδη αντικαταστήσει την Ελισάβετ, σε αντίστοιχης σημασίας τελετή, διαβάζοντας τον λόγο της Βασίλισσας στο Κοινοβούλιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κάρολος προσφέρθηκε ευγενικά να την αντικαταστήσει λέγοντάς της ότι δεν χρειαζόταν να παραστεί εκείνη αν δεν μπορούσε.

«Φυσικά και πρέπει να το κάνω εγώ, είναι η δουλειά μου», είπε η Ελισάβετ και έτσι κόπηκε κάθε άλλη συζήτηση.

Ζητήθηκε από τον Τζόνσον και την Τρας να μεταβούν στο Μπαλμόραλ για τις απαραίτητες τελετές, αφού οι γιατροί συμβούλευσαν τη βασίλισσα να μην ταξιδέψει στο Λονδίνο.

Αρχικά πέρασε 40 λεπτά με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δήλωσε ότι η βασίλισσα ήταν «διαυγής και συγκεντρωμένη» καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησής τους.

Είπε ότι αυτό ήταν «εκπληκτικό», δεδομένου του πόσο άρρωστη, προφανώς, ήταν.

Ο Μπόρις Τζόνσον -ο οποίος σύμφωνα με πηγές έκανε τη βασίλισσα να γελάσει κατά τη διάρκεια της τελευταίας τους συνάντησης- είπε: «Ήταν μια αρκετά συναισθηματική στιγμή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επίσημες φωτογραφίες από τη συνάντηση που ακολούθησε με την κ. Τρας έδειχναν τη βασίλισσα να φαίνεται πολύ αδύναμη και να στηρίζεται σε ένα μπαστούνι, αλλά να χαμογελάει.

Προς μεγάλη θλίψη των Βρετανών, δύο ημέρες αργότερα η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε.

Οι τελευταίες 24 ώρες της βασίλισσας Ελισάβετ

Την επόμενη ημέρα, η πριγκίπισσα Άννα έφτασε στο Balmoral για να βρεθεί στο πλευρό της μητέρας της. Σε ένα συγκινητικό γραπτό σημείωμα η Αννα ανέφερε πώς ήταν «τυχερή που μοιράστηκε τις τελευταίες 24 ώρες της ζωής της αγαπημένης μου μητέρας».

Εκείνη την ημέρα η βασίλισσα τέθηκε υπό ιατρική παρακολούθηση και αναγκάστηκε να ακυρώσει μια βιντεοκλήση με το συμβούλιό της.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επέμειναν ότι η βασίλισσα απλώς χρειαζόταν να «ξεκουραστεί» μετά από μια πολυάσχολη ημέρα.

Το πρωί της Πέμπτης, το παλάτι παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι «ανησυχούσε» για την υγεία της βασίλισσας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τέλος ήρθε μόλις 48 ώρες αφότου πραγματοποίησε την τελευταία της συνταγματική πράξη για τη χώρα που υπηρέτησε αταλάντευτα επί επτά δεκαετίες.

Πέντε ημέρες πριν, έκανε δείπνο στο παλάτι, τίποτα δεν έδειχνε ότι θα πεθάνει

Μόλις πέντε ημέρες νωρίτερα, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε απολαύσει δείπνο με στενούς φίλους και συγγενείς στο Μπαλμόραλ.

Η Sun αναφέρει ότι το ΣΚ πριν την ορκωμοσία της νέας πρωθυπουργού η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν ως συνήθως και περιγράφηκε από ανθρώπους που την είδαν ως πολύ χαρούμενη στα γεύματα και τα δείπνα στο Μπαλμόραλ.

Πηγές ανέφεραν πως η βασίλισσα συμμετείχε σε δείπνα με καλεσμένους και συγγενείς το Σαββατοκύριακο και ήταν σε «αξιοθαύμαστη φόρμα» και «κεφάτη».

Η μόνη διαφορά ήταν ότι ζητήθηκε από τους καλεσμένους να μην ντυθούν επίσημα για το δείπνο.

«Ήταν ασυνήθιστο, καθώς ήταν πολύ απλό δείπνο. Κανείς δεν ήταν επίσημα ντυμένος.

Αλλά η βασίλισσα ήταν λαμπερή. Ήταν πολύ, πολύ χαρούμενη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν αστεία, αστειευόταν. Ήταν ζωηρή».

Ο Αιδεσιμότατος Δρ Iain Greenshields είπε στο BBC ότι η Βασίλισσα φαινόταν αδύναμη αλλά σε «πολύ καλή διάθεση» όταν δείπνησε μαζί της το Σαββατοκύριακο πριν πεθάνει.

Μια άλλη πηγή είπε: «Κανείς δεν πανικοβλήθηκε ποτέ στο Μπαλμόραλ εκείνο το Σαββατοκύριακο. Αλλά οι γιατροί ήταν εκεί».

Κατέπεσε τον Αύγουστο ο βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα κατέπεσε τον Αύγουστο, όταν όλοι διαπίστωσαν ότι ημέρα με την ημέρα γινόταν όλο και πιο αδύναμη και οι γιατροί της κατοικίας της έκαναν τακτικές εξετάσεις.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, ο σημερινός βασιλιάς Κάρολος Γ΄, πραγματοποιούσε καθημερινές επισκέψεις.

Στη δημοσιότητα άγνωστες φωτό από τον τελευταίο μήνα της ζωή της

Η Sun αποκαλύπτει ακόμη δύο άγνωστες φωτό από τις τελευταίες ημέρες της βασίλισσας Ελισάβετ και συγκεκριμένα από τις 17 Αυγούστου, η οποία διασκέδαζε από μια ορχήστρα πίπιζας τον περασμένο μήνα – ενώ ήταν τυλιγμένη ζεστά κάτω από ένα κιόσκι στους χώρους του κάστρου Μπαλμόραλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φωτό σύμφωνα με την Sun δείχνουν την βασίλισσα Ελισάβετ να χαλαρώνει κ απολαμβάνοντας την αγαπημένη της καναδική ορχήστρα πίπιζας.

Ηταν μια ιδιωτική παράσταση της 80μελούς The Sons of Scotland Pipe Band από την Οτάβα που προσήλθαν στο Μπαλμόραλ για να παίξουν για την βασίλισσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια εικόνα, που απαθανάτισε ένας επισκέπτης, δείχνει την Ελισάβετ να παρακολουθεί προσεκτικά κάτω ενώ κάθεται κάτω από ένα κιόσκι, πλαισιωμένη από δύο από τους γιους της, τον πρίγκιπα Άντριου και τον πρίγκιπα Έντουαρντ. Είναι στο ίδιο σημείο όπου φωτογράφος της θεωρεί ότι έχει βγάλει την καλύτερη φωτό της διαχρονικά.

Ο Τζακ Μπρούκσμπανκ, σύζυγος της εγγονής της βασίλισσας πριγκίπισσας Ευγενίας, καθόταν δύο καρέκλες πιο πέρα.

Ενα από τα μέλη της ορχήστρας, η Bethany Bisaillion είπε πώς η βασίλισσα ήταν «ενθουσιασμένη» με την παράσταση και εμφανίστηκε σε μεγάλα κέφια.

«Το απόλαυσε πραγματικά, γελούσε και χαμογελούσε και ήταν σε εξαιρετική φόρμα. Όταν φτάσαμε, βγήκε από την πίσω πόρτα του Μπαλμόραλ, με είδε να στέκομαι εκεί και μου είπε: “Γεια σου και πάλι”. Κατά τη διάρκεια της παράστασης χειροκροτούσε και περνούσε υπέροχα. Τι προνόμιο ήταν να μπορέσουμε να εμφανιστούμε γι’ αυτήν στο Balmoral, ήταν η πέμπτη φορά που παίξαμε για εκείνη. Θα μας λείψει πολύ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Bethany είπε ότι, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, η βασίλισσα δεν περπάτησε για να συναντήσει το συγκρότημα ή να τους ξεναγήσει στο κτήμα

Αλλά υποστηρίζει ήταν «σε εγρήγορση» και «αφοσιωμένη» καθ’ όλη τη διάρκεια της 30λεπτης παράστασης, η οποία περιελάμβανε σύνολα με γκάιντα και χορευτικές χορογραφίες.


Πηγή